katja jevsek Odkrito.si

Presenečena vremenarka na Pop TV! Tekle so solze ...

velika noc pirhi potica sunka Svet24.si

Povečan obisk bolnišnic zaradi prenažiranja z ...

Regresija Petisvet.si

S strtim srcem opazovala njegov odhod

mejni prehod, zastoj Svet24.si

Prihajajo prvomajski prazniki in prometni kolaps ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je po govoricah o ločitvi le ...

Iča Putrih Njena.si

Hči razkrila žalosten vzrok Ičine smrti

Tanja Žagar, Miha Vodičar Njena.si

Neprepoznavna Tanja Žagar: besna ga je vrgla ven

Kolumna
Vse v znamenju žensk

Vse v znamenju žensk

Dragan Bulič, Vklop, 25.03.2019 09:59:12

Se morda še spomnite uspešnice belgijske skupine Vaya Con Dios What's a woman?

Delite na:

No, morda pa niste vedeli, da jo imamo tudi v slovenski preobleki, za katero je poskrbela pevka Nastja Dimnik. Ženska si želi prav vse je bila popevka dneva na Valu 202 21. 3. 1991, tuji delež pa je zapolnila ameriška zvezdnica Gloria Estefan s skladbo Coming out of the dark. Pa ostanimo tako kot prejšnji četrtek pri ženskah, čeprav bomo vseeno omenili še kakšnega moškega. Bradley Cooper je ameriški igralec, ki je zaradi nežnih pogledov in objemanja pevke Lady Gaga na podelitvi letošnjih oskarjev marsikomu dal kaj misliti, a ker je bila pesem Shallow nagrajena za najboljšo originalno filmsko temo, so mu nekateri pogledali skozi prste, še posebno ker mu je ta teden uspel res velik podvig. Pesem se je namreč z 21. mesta povzpela celo na prvo mesto ameriške lestvice, prav tako glasba iz filma Zvezda je rojena. Že pred časom sem pisal o neverjetnem uspehu mlade ameriške pevke Billie Eillish, ki se je ta teden vrnila na angleško lestvico s pesmijo, ki je vsaj po naslovu zelo dvomljiva. Želim si, da bi bil/bila topel/topla? No, saj veste, kaj mislim? Da, tudi irska pevka Sinead O'Connor je že pred časom priznala, da je lezbično nastrojena, za nameček pa si je spremenila ime v Shuhada Davitt in se zapisala islamski veri!

Tudi pri nas je vse v znamenju žensk. Na SloTop50 je na prvem mestu mlada ameriška pevka Ava Max (starša sta Albanca) s skladbo Sweet but psycho, že pred vstopom v leto 2019 pa smo na čelo policije dobili žensko, še več, načelnica Generalštaba slovenske vojske je tudi ženskega spola. Pričakovali bi, da bo to zelo ostro in odločno bitje, a ko so ji podelili trofejo, je vseeno potočila nekaj solzic. Tudi jaz sem jih imel, pa ne zaradi nje, ampak zaradi postarane ameriške igralke Jessice Parker, ki sem jo moral vsak dan gledati na velikih plakatih, kako oglašuje spodnje perilo. Ne vem, zakaj ne objavijo kakšne mlajše in seksi punce, ki jih premoremo tudi pri nas. Tule so trije predlogi, napisani po abecednem vrstnem redu, da ne bo zamere, saj vse tri poznam: Iris Mulej, Žana Povše in Manca Špik, no, pa še kaj bi se našlo, ali ne?

In za konec še eno žensko grlo, ki se lahko pohvali, da je točno na današnji dan pred 55 leti zmagalo na Evroviziji na Danskem. To je italijanska pevka Gigliola Cinquetti, seveda z večno pesmijo Non ho l'eta.

Objavljeno v reviji Vklop št. 12, 21. 3. 2019.