duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 2. junija

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

Milan Krek, tiskovna konferenca Svet24.si

Kacin se je brez pooblastila opravičil v imenu ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

doroteja33 Njena.si

Ljubezen po domače: Kaj se je zgodilo z Dorotejo?

Kolumna
Veliki festival in veliki ulični glasbeniki

Veliki festival in veliki ulični glasbeniki

Karmen Špacapan, 01.08.2019 12:35:00

Prvi avgust ... Joj, kako hitro teče čas! Še dvakrat se obrnemo, pa bo tu september. No, obrnili se bomo gotovo večkrat, vsaj jaz, avgust je namreč mesec koncertov. V prestolnico se vrača TrNOVfest, veliki festival, ki v enem mesecu spremeni Trnovo v pravo glasbeno meko. Vsak dan vsaj en vrhunski koncert tako domačih kot tujih izvajalcev. Skratka, popoln program za popoln avgust.

Delite na:

Ljubljana je umetniško in glasbeno mesto. Skoraj na vsakem koraku opažam poulične umetnike in izjemne poulične glasbenike. Prihajajo od vsepovsod: severne Evrope, južne Amerike, sosednjih držav in seveda iz naše prelepe Slovenije.

Kar nekaj jih je vrhunskih in bi lahko brez večjih težav napolnili tudi Cankarjev dom. Seveda, če bi imeli za seboj ogromno marketinško »mašinerijo«, ki bi jih naredila vidne. Tako so vidni le nam, ki se vsak dan sprehajamo po prestolnici. A nič ne de, videti so srečni, da se ustavljamo, poslušamo, ploskamo ter da tu in tam zažvenketa kakšen kovanček v klobuku.

005mv.jpg
kristijan crnica
Mare Vavpotič

Pretekli teden nas je navdušil glasbenik Kristijan Crnica, ki je nastopil v samem srcu Ljubljane. S preprostostjo, nasmeškom, izjemnim glasom in kitaro je očaral ogromno mimoidočih. Ker je izvajal tudi zelo romantične skladbe, so se na klopcah začeli zbirati zaljubljeni parčki in uživali v poletnem večeru, ki nam jih ponuja naša prestolnica. Upam si trditi, da bo mladenič dosegel velik uspeh, saj sem ga ta večer spoznala, se z njim pogovarjala in ugotovila, da je zanj glasba življenje.

Človek, ki živi za glasbo, bo zagotovo nekoč zelo uspešen. Verjamem, da se bo moral marsičemu odreči, marsikaj požreti in marsikoga prositi za pomoč, vendar verjamem, da mu bo uspelo, saj je njegova želja po glasbi in ustvarjanju neskončna.

Še zanimivost: neki mimoidoči je na list papirja napisal besedilo in ga izročil Kristijanu. Ta ga je pred našimi očmi v trenutku »vpesnil« in s tem pokazal, da je pravi mojster.

Karmen Špacapan