Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Kolumna
Veliki festival in veliki ulični glasbeniki

Veliki festival in veliki ulični glasbeniki

Karmen Špacapan, 01.08.2019 12:35:00

Prvi avgust ... Joj, kako hitro teče čas! Še dvakrat se obrnemo, pa bo tu september. No, obrnili se bomo gotovo večkrat, vsaj jaz, avgust je namreč mesec koncertov. V prestolnico se vrača TrNOVfest, veliki festival, ki v enem mesecu spremeni Trnovo v pravo glasbeno meko. Vsak dan vsaj en vrhunski koncert tako domačih kot tujih izvajalcev. Skratka, popoln program za popoln avgust.

Delite na:

Ljubljana je umetniško in glasbeno mesto. Skoraj na vsakem koraku opažam poulične umetnike in izjemne poulične glasbenike. Prihajajo od vsepovsod: severne Evrope, južne Amerike, sosednjih držav in seveda iz naše prelepe Slovenije.

Kar nekaj jih je vrhunskih in bi lahko brez večjih težav napolnili tudi Cankarjev dom. Seveda, če bi imeli za seboj ogromno marketinško »mašinerijo«, ki bi jih naredila vidne. Tako so vidni le nam, ki se vsak dan sprehajamo po prestolnici. A nič ne de, videti so srečni, da se ustavljamo, poslušamo, ploskamo ter da tu in tam zažvenketa kakšen kovanček v klobuku.

005mv.jpg
kristijan Crnica
Mare Vavpotič

Pretekli teden nas je navdušil glasbenik Kristijan Crnica, ki je nastopil v samem srcu Ljubljane. S preprostostjo, nasmeškom, izjemnim glasom in kitaro je očaral ogromno mimoidočih. Ker je izvajal tudi zelo romantične skladbe, so se na klopcah začeli zbirati zaljubljeni parčki in uživali v poletnem večeru, ki nam jih ponuja naša prestolnica. Upam si trditi, da bo mladenič dosegel velik uspeh, saj sem ga ta večer spoznala, se z njim pogovarjala in ugotovila, da je zanj glasba življenje.

Človek, ki živi za glasbo, bo zagotovo nekoč zelo uspešen. Verjamem, da se bo moral marsičemu odreči, marsikaj požreti in marsikoga prositi za pomoč, vendar verjamem, da mu bo uspelo, saj je njegova želja po glasbi in ustvarjanju neskončna.

Še zanimivost: neki mimoidoči je na list papirja napisal besedilo in ga izročil Kristijanu. Ta ga je pred našimi očmi v trenutku »vpesnil« in s tem pokazal, da je pravi mojster.

Karmen Špacapan