stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kolumna
To se zgodi na vsakih 824 let!

To se zgodi na vsakih 824 let!

Dragan Bulič, Vklop, 10.12.2018 11:16:46

Pravijo, da so rekordi zato, da se rušijo. 24. novembra se je z vrha ameriške country lestvice poslovila skladba Meant to be, ki je bila na prvem mestu kar petdeset tednov!

Delite na:

Novi rekord (prej je bila ta številka 34 tednov) si zdaj lastita duet Florida Georgia Line in pevka Bebe Rexha, ki je sicer rojena v Ameriki, a starša sta Albanca, ki sta v Ameriko prišla iz Makedonije.

Stopili smo v december, ki bo tokrat zelo zanimiv, saj prinaša kar pet sobot, pet nedelj in pet ponedeljkov, to pa se baje zgodi le na vsakih 824 let! Kitajci to imenujejo vreča denarja, kako se bo to poznalo v naših žepih, pa bomo šele videli. No, vsi naši pevci in ansambli, ki bodo decembra nastopali na naših in tujih odrih, najbrž s tem ne bodo imeli težav. In to je lepo, ali ne? Že  včeraj je v zagrebški dvorani Gordona z Big bandom HRT malce presenetljivo nastopila naša odlična, a pri nas kar premalo cenjena pevka Ana Soklič, v soboto pa bo Halo Tivoli prav gotovo napolnila tudi Helena Blagne. Ko so jo pred dnevi naši novinarji vprašali, kateri moški lahko osvoji njeno srce, je odgovorila: Samozavesten in pa takšen, ki ve, kje je njegovo mesto pod soncem. Takšen, ki ne dvomi, in takšen, ki spoštuje sebe in druge okoli sebe. Lepo, a še bolj zanimivo je o njej pred časom napisal tudi vsem znani Tone Fornezzi - TOF: Odkar sem izvedel, da je Helena rojena v znamenju device, ne verjamem več v horoskope. No, že mnogo let prej pa je Bojan Požar v knjigi Nevarna razmerja slečene Slovenije objavil duhovito anekdoto. Če te je kakšen glasbenik vprašal, ali si kot moški imel kakšno aferico s Heleno Blagne, in si mu odgovoril nikalno, te je on postavil na realna tla, češ potem pa nikoli nisi bil na splitskem festivalu! Ampak, kje je že to?

Pričeli smo z Američani, pa še končajmo z njimi. Točno na današnji dan mineva že trideset let, odkar nas je zapustil odlični in popularni ameriški pevec Roy Orbison. Ko že omenjam njegovo ime, pred nekaj dnevi so izdali ploščo, na kateri so njegov glas na novo opremili z angleškim Kraljevim filharmoničnim orkestrom. Album Unchained Melodies se je že prvi teden uvrstil na odlično osmo mesto angleške lestvice.

Objavljeno v reviji Vklop št. 6. 12. 2018.