reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kolumna
Tednik

Tednik

Marjana Vovk, 20.07.2019 10:00:00

Medtem ko je večina oddaj odšla na poletne počitnice, Tednik vztraja. Moram priznati, da sem ga ta teden prav z veseljem pogledala.

Delite na:

Všeč mi je bila izbira tem, ki so bile večinoma bolj poletno oziroma sezonsko obarvane (na primer o klopih, komarjih in kačah, ruševinah solinskih hiš in planinskih kočah), a zato prispevki niso bili nič manj kakovostni.

Tudi tiste najbolj sproščene in zabavne teme, ki bi jih prej pripisali kakšni rumeni rubriki oziroma bi lahko o njih zelo hitro nastali površni, zgolj zabavni prispevki brez vrednosti, so bile obravnavane z vso resnostjo in zapeljane v zanimive razsežnosti. Konkretno govorim o prispevku Modni hit: »šlape«, ki ga je pripravila Meta Gantar.

jelena.jpg
Jelena Aščić
Žiga Culiberg/TVS

Iz tako banalne reči, kot so natikači in nogavice, je ustvarila zelo zanimiv in poučen prispevek, ki ti da misliti. Našla je dobre sogovornike, preučila zgodovinski, sociološki in ekonomski vidik tega fenomena, opozorila na potrošniško kulturo in modno diktaturo ter vse skupaj podprla s primerno zgovorno sliko. To se mi zdi res dober primer bolj sproščenega, a še vedno globokega, predvsem pa zelo gledljivega prispevka, kakršnih bi si na nacionalki želela več.

Kot vidimo, nobena tema namreč ni rumena sama po sebi, ampak je od novinarja odvisno, kako se je bo lotil in kaj iz nje naredil. Dober novinar lahko naredi dober prispevek iz česarkoli.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 29, 18. 7. 2019