phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

4_Helena Blagne_Led in sol_foto_2) Svet24.si

Kdo je skrivnostni ljubimec Helene Blagne?

michel stephan pl1 Reporter.si

Tožilstvo prikriva sporni sklep glede kemika dr. ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

maja-đukanović Njena.si

Sanjski moški: Našli smo izginulo Majo

Princ Harry, Anglija Njena.si

Princ Harry se je sam vrnil v Anglijo in ni videti...

Kolumna
Ta zlata osemdeseta!

Ta zlata osemdeseta!

Karmen Spacapan, 11.07.2019 10:00:00

Najprej naj se vam opravičim, ...

Delite na:

... Če sem vas v svojem prejšnjem uvodniku zmedla ... Napisala sem, da vsak teden ustvarjamo 100 strani vsebin, kar je nekako res – saj revija Vklop Stop Spored res vsebuje kar 100 strani, Stop spored, torej priloga, pa 64 strani.

Končno nas je dež malce ohladil, kajne? Tisti, ki redno spremljate tudi drugačne ponudnike videovsebin, ste bili prejšnji teden gotovo v velikem pričakovanju. Netflix je namreč končno objavil tretjo sezono priljubljene serije Stranger Things. Ogledala sem si jo tudi jaz ... in ker je zunaj deževalo, sva si s sinčkom Nikolasom ogledala vseh osem epizod v dveh dneh.

Mešanica znanstvene fantastike, osebnih zgodb in spomina na zlata osemdeseta je dobro premišljena kombinacija, ki pred male zaslone privablja najstnike, njihove starše in njihove stare starše. Za prav vsakogar se kaj najde. V zadnji sezoni so glavni igralci postali najstniki in med njimi so se začele plesti romantične najstniške ljubezni, kar je pred zaslone verjetno prikovalo najstnike po vsem svetu. Skratka, izjemna serija, ki si jo je večina ljubiteljev žanra ogledala na dušek ... Tako kot jaz in moj 12-letni sin Nikolas.

Ta serija me je dobesedno katapultirala nazaj v čas, v tista zlata osemdeseta, ko sem bila tudi jaz navihana najstnica, ko sem se okoli sprehajala oblečena v kričeče barve z zelo bujno frizuro in z obveznim spremljevalcem – walkmanom. Zdaj lahko z gotovostjo rečem, da se osemdeseta vračajo – povsod lahko opazimo košček tistega obdobja – od mode, ličenja, frizur, filmov do glasbe ...

Pričakujem, da se bodo tudi tisti, ki so odgovorni za televizijske vsebine, začeli zavedati tega in da bo kmalu tudi na naših malih zaslonih mogoče videti več vsebin iz preteklosti. Osebno zelo pogrešam televizijski kanal, na katerem bi lahko gledala le starejšo televizijsko in filmsko produkcijo. Moj izbor bi bil nekje od leta 1940 do leta 1990. Prepričana sem, da bi bila taka televizija zelo lepo sprejeta in tudi gledana. Ah, opažam, da sem spet v neki nostalgični fazi ... Mogoče zato, ker se tudi jaz staram in pogrešam čas, ko sem bila navihana deklica in poslušala pesmi, kot so Limahlova Never Ending story. 

 Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 28, 11. 7. 2019