stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kolumna
Sta Meghan in Harry preveč priljubljena?

Sta Meghan in Harry preveč priljubljena?

Brane Kastelic, Zvezde, 16.10.2018 09:16:56

Vam je všeč Meghan, najnovejša otoška »kraljevska visokost« in vojvodinja, ki se je še lažje in veliko hitreje vživela v kraljevo družino, kot se je Kate, ki se je hitro vživela v njej zelo poseben življenjski slog in »delo«?

Delite na:

Meni je zelo. Vitka, lepa, seksi, vedno nasmejana in elegantna je. To, da je bila igralka in zvezdnica, vajena rdečih preprog in kamer, ji je pomagalo pri hitrem vživljanju v kraljevo družino in prilaganju njenim številnim nenapisanim pravilom o vsem. Od vedenja do oblačenja. Vseeno mislim, da je glavni vzrok za to iskrena, velika ljubezen. Nobena, še tako dobra igralka je ne bi mogla tako dobro igrati. Seveda pomisliš na to: katera samska ženska brez otrok se pri 37 letih ne bi želela poročiti z resnično postavnim, vedno zabavnim princem iz resno bogate kraljeve družine ter živeti brezskrbno in zelo privilegirano življenje do konca svojih dni?
Tako privilegirano, da je nastal medijski vik in krik, ko je pred dnevi Meghan sama zaprla vrata uradne limuzine. Kaj takega! Eden od časopisov je napisal, da je s tem šokirala … narod. Njen telesni stražar, ki je s posebnega oddelka britanske policije (ta skrbi za varnost ožjih članov kraljeve družine, vodilnih politikov ter imenitnih tujih diplomatov in obiskovalcev), jih je odprl zanjo in se umaknil, da je lahko izstopila iz avta. Še preden jih je lahko zaprl, je to z močjo svojih bicepsov in tricepsov naredila Meghan sama. In sprožila razpravo. Je bil njen telesni stražar prepočasen? Je Meghan kršila protokol? Je to naredila zavestno, da bi svetu pokazala, da je neodvisna, močna ženska, ki lahko sama zapre vrata uradne limuzine? Za mnenje so vprašali zgodovinarje in druge poklicane. Resno. Izvedeli smo, da telesni stražarji kraljeve družine »po navadi odprejo in zaprejo vrata uradnih avtomobilov samo zaradi varnostnih razlogov«. In da to ni del uradnega protokola, čeprav so številni Otočani šokirani mislili, da je to prenaporno ali celo poniževalno za kraljevo družino. Njeni člani marsikaj naredijo sami. Radi na primer sami vozijo svoje avte. Zlasti »ta mladi«. Podrobna »preiskava« je pokazala, da je Meghan že drugič sama zaprla vrata uradnega avtomobila. Rada tudi sama kuha. Celo kraljica v javnosti velikokrat sama drži svoj dežnik, če dežuje. Res, res. Sama drži tudi kozarec s svojo pijačo. Videli smo jo že tudi čistiti svoja očala. Kaj takega! Kakor koli že, ko sta Meghan in Harry prejšnji teden obiskala grofijo Sussex, po kateri sta dobila naslova vojvodinje in vojvode, so bile vse oči uprte v vrata prihajajočega uradnega avtomobila. Tako Meghanina kot Harryjeva sta odprla in zaprla njuna telesna stražarja. Vsi so si oddahnili.

Nekateri Otočani že mislijo, da sta ne samo Meghan, temveč tudi Harry preveč priljubljena. Na račun drugih članov kraljeve družine in celo kraljice. Kritizirali so na primer televizijsko oddajo Kraljica sveta, ki je pripovedovala o strastni predanosti 92-letne monarhinje Commonwealthu, Skupnosti narodov (prej so ji rekli Britanska skupnost, katere večina članic so nekdanje britanske kolonije), ki ji kraljica reče družina narodov. Potem ko jo je obiskovala sedem desetletij, stike z njo vse bolj prepušča mlajšim rodovom kraljeve družine. Ne samo prestolonasledniku Charlesu, ki bo kmalu praznoval sedemdesetletnico, temveč tudi vnukoma Williamu in Harryju. Posebno Harryju. Mnogi gledalci te oddaje so se pritožili, da je bilo v prvem delu oddaje premalo kraljice in preveč … Meghan, zlasti v primerjavi s Kate. In manj Williama in več Harryja, ki naj bi bil kraljičin najljubši vnuk. To je povsem mogoče, a mnogi pozabljajo, da bo William nekoč podedoval celotno kraljestvo in da bosta s Kate kralj in kraljica. Mnogi tudi niso vedeli, dokler jim tega v oddaji ni povedala … Meghan, da je Harry uradni dvorni ambasador za Commonwealth. Meghan, katere poročna obleka je imela izvezene cvetlice iz članic Commonwealtha, je tudi dejala, da se zelo veseli njunega bližnjega uradnega obiska v Avstraliji in Novi Zelandiji in vseh drugih obiskov, ki bodo sledili. »Gre za 52 držav,« je navdušeno dejala Meghan. Mislita obiskati vse?
Prosim? A kako kaže z naraščajem? Nimam občutka, da se jima kdo ve kako mudi, mislim pa, da imata zelo veliko … veselja z aktivnostmi, ki ga bodo prinesle.