Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kolumna
SREČA NI BLAGOSLOV IZBRANCEV, AMPAK VAŠA ODLOČITEV!

SREČA NI BLAGOSLOV IZBRANCEV, AMPAK VAŠA ODLOČITEV!

Nina Orel, 04.01.2021 13:45:43

Nina Orel

Delite na:

Kako ste kaj zapluli v te praznike? Upam, da zdaj ne bom slišala spet, da je »situacija letos groooozna!«, ker v teh časih itak nihče ravno ne cvili od navdušenja pod okrašeno smrekico. Ampak kolikor vem, tudi pred tem »celoletnim plesom v maskah« večine (pred)praznična folklora z zastoji na cestah, osladnimi džinglbels napevi in trumo izčrpanih gospodinj, ki so letale za zadnjimi zmrznjenimi purani, ni ravno osrečevala! Zdaj se pa nenadoma idealizira vse – še tisto, kar smo nekoč sovražili.

Obožujem lepe spomine, kot gorivo za moj duhovni tank so, nisem pa privrženka fetišiziranja preteklosti s stališča, »kako je zdaj vse bedno«, ker kako bi vas čakalo kaj lepega jutri, če se nočete osredotočiti na vse dobro že zdaj in za to biti hvaležni!?! Tudi lepo novo leto se vam ne more zgoditi, če boste vanj vkorakali v obsodbi ali jezi do iztekajočega se! Poiščite še danes vsaj deset stvari, ki so bile čudovite v 2020, da greste s tem na višje frekvence. Sreča namreč ni »blagoslov izbrancev«, ampak vaša odločitev!

Čeprav se je težko povsem izolirati od te napetosti milijard ljudi po svetu, ki se patetično silijo v silvestrovanje, ker se ga lahko nažgejo ali pa se plodijo samo ob tej priložnosti (pa mogoče še za svoj rojstni dan, a še to le, če so vsi planeti poravnani!), pa zato še ni treba, da ste zakisleni. To je le priročen izgovor, da se lahko še naprej oklepate svojega bolečinskega jedra (kar je dejansko ego!), s katerim ste se že tako poistovetili, da ste privzeli malodušje in brezvoljnost kot »naravno stanje«.

Pa to ni neki njuejdž pozitivistični bulšit! Na lastnem hrbtu sem skovala te recepte za ravnovesje sredi viharjev! Tako imam ves december »oči in ušesa obrnjene navznoter«, da bolje vidim in slišim svoje srce. In rada se presenetim tudi s kakšno poživljajočo intimno izkušnjo. Želite namig? To, da mečkanje z neznanci ni priporočljivo v tem času, ni ovira – lahko si v tišini zreta v oči (nora izkušnja!!!) ali pa si pripovedujta, kaj bi si počela, a na varnostni razdalji! Ker penetracija je itak za najstnike – ves orkester dotikov, pogledov in šepetanj pred tem ustvari erotično izkušnjo edinstveno!

Ali si pa nataknite kondom v obliki božjega drevca. Ali pa bodite enkrat brez njega in naredite novega Zemljana (pa naj bo tudi lep, ne samo zdrav in pameten!). Ali pa same zašraufajte polico v steno in nehajte težiti partnerju, ker tega že pol leta ni naredil. Ali pa si ve omislite ljubimca, če ima vaš mož že itak vsa leta ljubice! Ali pa, dragi moški, enkrat ne imejte dolgega nosu, ko se vaši ženi ne da spet ljubiti v isti poziciji kot že vseh 31 let zakona in pol. Uresničite ji kakšno njeno fantazijo, ki se je – četudi po nepotrebnem! – bogaboječa sramuje še sama pred seboj.

Če pa po vsem tem še kar pod dekico cuzate palec, ker se vam zdi, da je scenarij za to leto napisal Stephen King, režiral ga je pa Hitchcock, vam še vedno ostaja razkošje, da si svoj novi začetek pričarate – drugo leto. Želim vam, da bi v njem čim večkrat navdihnili sebe – za samega sebe!

040 20 85 85info@ninaorel.euwww.ninaorel.eu www.slavetomyself.com