GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Kolumna
Samo da je gola

Samo da je gola

Sonja Grizila, Zarja, 03.09.2018 10:30:33

Bližajo se lokalne volitve, zato je vsa država prekopana, pa menda ne bo več dolgo, saj morajo biti novitete in posodobitve gotove do predvolilne kampanje.

Delite na:

Takrat bodo namreč zdajšnji župani rezali trakove in se kazali v lokalnih časopisih pa tudi na državni televiziji, če imajo dovolj dobre zveze. Kar je seveda veliko več vredno kot plakati na vseh sort drogovih. Jaz imam kaj pokazati, a vidite?

V naši ulici so že prejšnja leta vse prekopali, kar je bilo sploh mogoče, zato je tokratna predvolilna pridobitev – še ena cestna svetilka. Za kakšnega hudiča pa, smo se repenčili na sejah četrtne skupnosti, ampak moški lobi iz naše ulice je zmagal. Zato, da ne bodo tatovi vdirali v naše hiše, so pojasnjevali. Zakaj pa ne bi, samo bolje bodo videli, sem protestirala. Pa tudi lisice, volkovi, medvedi in divji prašiči ne marajo luči, so se branili. Narkomani se izogibajo osvetljenih krajev, da ne govorimo o prešuštnikih, ki bi si radi privoščili hiter seks v avtu. Gotovo ne bodo parkirali pod lučjo! Kaj pa ima kdo poti seksu, sem nedolžno vprašala. Celo prepričana sem, da bi si ga kateri z veseljem ogledal, če bi ravno naletel na avto, ki se nenavadno gunca sem in tja. Moški lobi me je zelo mrko gledal. Takrat še nisem vedela, zakaj. Prepričana sem bila, da zaradi znanstvenih dognanj, o katerih sem na vsaki seji govorila – kako z nočno svetlobo motimo mirno spanje ljudi in živali, kako po nepotrebnem tratimo elektriko, kako rastlinje ponoči raste, namesto da bi počivalo, saj ne ve, da ni dan.

Nič ni pomagalo, gromozansko velika luč se je pojavila na pločniku pred hišo družine, ki si je letos omislila montažni bazen. Seveda smo z zavistjo gledali, kako se kopajo, medtem ko se mi cvremo vsak pod svojim drevesom, ampak saj to je vendar človeško? No, da smo zavistni. Ampak gospodje so se skrivnostno smehljali. Pod večer so se nenavadno veliko družili, na neko teraso so zvlekli televizor, češ, da gledajo tekmo, ne vem kakšno že, in zraven je bil zmeraj tudi ustrezno velik zaboj piva. Od vročine se jim je zmešalo, je komentirala babica, nobene takšne tekme ni na programu, da bi se zbrala vsa ulica. Potem sem nekega večera zavila tja, nesla sem jim pladenj štrudlja, tako, za dobro voljo, in imela sem občutek, da so dedci nekako v zadregi. Povsod naokoli so ležali daljnogledi. Kaj pa opazujete, sem bila radovedna. Mrk je že zdavnaj mimo, kometi svetega Lovrenca tudi. »Opazujemo, ali so kje kakšni tatovi,« je butnil sosed. Saj veš, nič nas ne sme presenetiti. In malo družabnosti tudi ne škodi.

Nakar zaslišim nenavadno pljuskanje. Aha, sosedje se kopajo, sem zagodrnjala in pripomnila, kako jim zavidam. Stegnila sem vrat in zagledala priletno žensko, ki je razsajala po vodi – gola. Vsaj zdelo se mi je tako. Pograbila sem najbližji daljnogled in si jo temeljito ogledala. Oprsje pri popku, viseč trebušček, s celulitom obložena stegna. Najbrž je komaj čakala večera, da se je lahko v vodo vrgla naga, pri tem ni imela pojma, da jo opazujejo dedci iz vse četrti in da so njej na čast postavili celo obcestno luč! Saj je vseeno, kakšna je, samo da je gola!