ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Kolumna
Pust, Ema ... in še kaj?

Pust, Ema ... in še kaj?

Karmen Spacapan, 20.02.2020 08:00:04

Pustna sobota je tu. Večina mojih prijateljic jo bo preživela na raznih zabavah po državi, jaz pa ne! Zakaj ne? Ker mi pust ni bil nikoli pretirano blizu. Maske in zamaskirani ljudje mi dajejo občutek nelagodja. Ko hodim po ulici in okoli mene skačejo našemljeni ljudje, mi ni nič kaj prijetno. Še posebno, ko se spomnim otroških dni, ko so na domove hodili otroci, našemljeni v vse mogoče zadeve.

Delite na:

Že takrat je bil to zame le velik stres. Pri vratih je zazvonilo, jaz pa sem se preprosto skrila, ker me je bilo strah. Navadno so otroci v maskah prišli na pustni torek, zato takrat nikakor nisem želela odpreti vrat. Spomnim se neke sobote, pozabila sem, da je pust, in ko sem zaslišala zvonec, sem urno odskakljala do vrat in odprla. Pred mano je stala ogromna oseba, oblečena v črno ogrinjalo, z belo brezizrazno masko na obrazu. Bila je tiho, le glavo je nagnila na desno in globoko vdihnila. Rekla ni niti besedice. Nagnala mi je strah v kosti in takoj sem stekla v dnevno sobo. Pozneje se je izkazalo, da je bila to mamina prijateljica, ki jo je mahnila na sobotno pustovanje ... A tega prizora ne bom nikoli pozabila. Skratka, pustovanje mi ni blizu, čeprav vem, da me bo zdaj marsikdo postrani gledal. Kar mi je pri pustu všeč, pa je to, da pokoplje zimo! Torej, pomlad je tu – za vogalom.

30218a2f15759fc557ac218290aa6eb7.jpeg
.
.

Ker se torej v soboto ne bom našemila in ne bom šla nikamor pustovat, bom večer preživela doma, na toplem, ob kozarcu rujnega, domači hrani in Emi! Komaj čakam naš, slovenski glasbeni spektakel, in čeprav vem, da ne bo tak, kot je italijanski, vseeno vem, da bom zelo uživala. Še posebno, ker bo ob meni moja draga nečakinja Ana, s katero že nekaj let redno spremljava vse tovrstne festivale. Glede na to, da bo Emo vodil vrhunski Klemen Slakonja, pričakujem enkraten spektakel. Kako se bodo odrezali naši pevci in pevke, pa bomo videli v soboto ... Verjamem, da bo dogajanje pestro, še posebno v tako imenovanem »green roomu«, kjer bo za našo revijo sedela in dogajanje budno spremljala novinarka Teja Pelko.

Skratka, vsem vam, dragi bralci, želim veliko užitkov, tistim, ki imate radi pustovanje, pa želim noro zabavo, ki bo gotovo trajala do jutranjih ur! Le glejte, da res preženete to zimo, ki letos ni bila ne tič ne miš.