vinjeta, avstrijska, počivališče Svet24.si

Novost pri vinjetah: na voljo tudi enodnevna

vojna v ukrajini Svet24.si

Izbruh otroške paralize v Ukrajini: Zaradi vojne ...

20230617-01249492 Necenzurirano

Dars za zastoje ne krivi tovornjakov, ker z njimi ...

pirkovic Reporter.si

Igor Pirkovič ne bo več vodil Arene!

olimpija stozice Ekipa24.si

Sin legende Bayerna ogorčen nad Olimpijo! Prestop...

Ana3 Njena.si

Ana Praznik, kot je še ne poznate

planica Ekipa24.si

Svetovno prvenstvo v poletih spet v Planici? Vlada...

Kolumna
Prvič po vsem

Prvič po vsem

Mitja Reichenberg, 11.09.2023 10:32:03

Delite na:

​​​​​Nadaljevanja so očitno nekaj, na kar stavi sodobna kinematografija. Sploh, če je v ozadju vsaj srednje uspešna literatura, ki je (že) pritegnila določeno število oboževalcev in oboževalk, potem pač še toliko bolj. Film z naslovom Prvič po vsem (orig. After Everything) je torej prihajajoča ameriška romantična drama, za katero je naredila scenarij in jo režirala Castille Landon. Temelji na likih iz serije romanov Prvič (org. After) avtorice Anne Todd in je neposredno nadaljevanje filma Prvič resnično srečna (After Ever Happy, 2022) ter peti in zadnji del serije teh 'prvič' filmov. V filmu igrata seveda ponovno Josephine Langford (Tessa Young) in Hero Fiennes Tiffin (Hardin Scott).


In za kaj gre tokrat: čeprav sta se Tessa in Hardin že prej razšla, je Hardin odločen, da se bo popravil in obudil njuno ljubezen. Ko odpotuje v Lizbono, da bi videl Tesso, v njegovo življenje ponovno vstopi njegova nekdanja ljubezen Natalie (Mimi Keene). Medtem, ko še naprej zasleduje Tesso, se pojavijo težave, ko se med njiju postavijo sovražniki iz njegove preteklosti in založba zahteva dokončanje njegovega naslednjega romana. Hardin mora vse to premagati, da bi se končno ponovno povezal s Tesso.


Hardin je zlomljen, ker želi Tessa naprej v svoje življenje in predvsem ne biti z njim, Hardin pa želi biti z njo na vse pretege. Tessa reče Hardinu, naj gre naprej, on pa seveda tega ne razume povsem. Nato se Hardin odpravi v Lizbono, da bi prisilil Natalie, naj mu odpusti vse, kar ji je prej storil. A ko se sreča z njo iz oči v oči, ta želi, da odide. Kasneje Hardin sreča Natalijinega prijatelja Sebastiana (Benjamin Mascolo), ki pa Hardina sovraži. Ali bosta Hardin in Tessa po vsem tem še skupaj, ostaja vsekakor velika skrivnost.


Distributer Voltage Picture je objavil, da je s tem filmom konec franšize. Avtorica likov (Todd) knjige z naslovom tega filma ni napisala, vendar so očitno želeli, da se zgodba Tesse in Hardina pač izteče tako, kakor je scenaristka (Landon) želela. No, naj ljubezen zmaga.