reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kolumna
Primorci, pozdravljeni!

Primorci, pozdravljeni!

Karmen Spacapan, 16.09.2021 10:41:39

In seveda topel pozdrav vsem drugim, čisto v vsak kotiček te prelepe Slovenije!

Delite na:

 Stop je kot priloga od zdaj naprej tudi del časopisa Primorske novice. In moram vam priznati, da mi kar srce zaigra, ker … Saj veste, kot vsi Primorci in Primorke sem tudi jaz navezana na svoje kraje. in kadar mi čas dopušča, se usedem v avto in se odpeljem domov, na Goriško. Tam imam družino, prijatelje in dom. Čeprav že 16 let živim v Ljubljani, še zmeraj čutim, da je moj dom na Primorskem, v Novi Gorici.

43586585_10217018641560249_7321013738784423936_n.jpg
Tisti dan, ko smo se poslovili od Ninota, na njegov način, nad najlepšo reko na svetu
mm

Mi Goričani smo prav posebna sorta, navezani smo na svoje kraje, na svoje navade in vsi radi že vrsto let beremo Primorske novice. Tudi vsi moji … Predvsem pa teti Mariza in Elza, ki sta tako pozorni bralki, da iz časopisa marsikaj tudi izrežeta in potem shranita za spomin. Koliko izrezanih člankov o svojem očetu Ninu sem že videla tako pri Elzi kot tudi pri Marizi. Med temi izrezanimi lističi je kup zanimivosti, ki so tako ali drugače povezane z mano in našo družino na sploh. Primorske novice so take, prav naš časnik, tisti, ki pride v vsako hišo in ki ga vsi preberejo. No, upam, da bosta Elza in Mariza izrezali tudi ta uvodnik in ga nekam prilepili. Če ne drugače, za spomin na dan, ko smo se spet nekako združili, ko sem spet nekako prišla nazaj – čeprav prek revije.

stop.jpg
Prvi Stop v Primorskih novicah
trafika24

Sicer pa boste v tej številki lahko prebrali marsikaj zanimivega. V njej je krasen pogovor Alesha Maatka in modrooke Lorelle Flego, ki je prepričana, da je njena carbonara najboljša – no, roko na srce, tako kot vsak Primorec, ki kuha pašto in misli, da je pač njegova najboljša, saj tudi jaz mislim, da je moja najboljša … Pa kratek pogovor z Giannijem Rijavcem, ki se nostalgično spominja dni, ko je bila Primorska prava meka za vse glasbenike, tako slovenske kot tudi jugoslovanske. Tu je seveda najobsežnejši spored v Sloveniji, v katerega smo vključili tudi italijanske televizijske kanale, saj kar nekaj Primorcev pač gleda tudi italijansko televizijo.

Tako, dovolj je mojih besed, zdaj je čas za prijetno listanje revije, ki jo držite v rokah, za sprostitev pred televizorjem in za vas! Kajti vsak si mora vzeti nekaj časa zase, in ko bom končala zadnji stavek tega uvodnika, si ga bom tudi jaz … Šla bom na sprehod, po krasni Ljubljani, ki je postala moj drugi dom. Prvi pa bo vedno v srcu Nova Gorica.