mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kolumna
Preveč osebno?

Preveč osebno?

kš, 17.08.2022 10:00:36

Delite na:

Minule dni sem z mislimi spet odpotovala nazaj v čas. Sama sem sedela na plaži in razmišljala o svojem tatu. Nino bi 14. avgusta praznoval 85. rojstni dan. Po navadi se je na ta dan vsa družina zbrala pri nas doma. Teta Elza je poskrbela, da je bil pršut vedno profesionalno narezan, teta Mariza za to, da smo vedno kramljali o čem zabavnem – z njo res nikoli ni dolgčas –, bratranci, moj brat in jaz, edino dekle v tem družinskem krogu, pa smo veselo in brezskrbno zobali dobrote, ki nam jih je pripravila moja mama  Lidija. Nino pa je bil že sam po sebi tako pozitiven, zabaven in delaven človek, da ga je vse mesto z okolico resnično cenilo. Tudi zato, ker je za mladino na Goriškem naredil res veliko. Vem, da bo za vedno ostal zapisan tudi v srcih drugih ljudi, ne samo v naših.

Prebolevanje smrti bližnjih je dolg in boleč proces, na katerega pravzaprav nismo res nikoli pripravljeni. Tudi o tem se je naša novinarka Tina Fujs pogovarjala s prekrasno žensko, mamico treh otrok, Nino Grilc. Nina je nedavno izgubila ljubljenega moža, vrhunskega slovenskega deskarja Marka Grilca, ki je Nino, dva majhna otroka in še nerojenega otročička zapustil novembra lani. Nina je našla moč, da gre naprej zase in za svoje tri sončke. Kako se spopada z življenjem, preberite na strani 22. Res je izjemna ženska.

Naj končam v svojem slogu. Velikokrat slišim pripombe, da so moji uvodniki mogoče malo preveč osebni. Ja, najbrž so res, ampak moram vam priznati, dragi bralci, da ste zame kot neka terapija duše, saj vam lahko vse povem in vem, da me poslušate (berete). Rada vam pišem tudi o tem, kar se dogaja v mojem življenju. Tu in tam dobim tudi kakšen topel odziv od vas. Nedavno od gospe Emilije, ki mi je poslala prisrčno razglednico in me z njo prav pobožala po duši. Draga gospa Emilija, Rudija bomo seveda poklicali in z njim poklepetali. Je izjemen umetnik, ki je za slovensko glasbeno sceno naredil res ogromno … Tako da, Rudi, pričakuj naš klic!