Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kolumna
Precednik

Precednik

Simon Kardum, Vklop, 21.06.2018 11:53:13

Ko se je skupinica, ki tvori pomembno ustvarjalno jedro ekipe, ki je posnela izjemno ogledovano igrano burko Pr' Hostar, odločila, da se loti lika predsednika republike (konkretno slovenskega), še ni mogla vedeti, da bo vrag vzel šalo na vseh ravneh.

Delite na:

Ne le v domačiji, kot vemo, je gasilcu in profesionalnemu igralcu Marjanu Šarcu le malo manjkalo, da bi na volitvah premagal velikega šaljivca Boruta Pahorja. Ne vemo pa še, ali bo morda gasilec in profesionalni igralec Marjan Šarec morda postal drugačen predsednik, namreč predsednik slovenske vlade. No, potem bo vse drugače. Kajti gasilci so zato na svetu, da pomagajo ljudem, in ljudje v domovini so natanko to – gasilci. Tisti, ki gasijo požare, tudi politične. Gasilci za gasilce, skratka.

Eno tako faco na videz sicer poznamo, imenuje se Donald Trump, saj veste, to je tisti lik, ki vsak dan nekajkrat tvitne in že je vse, čemur so namenjene njegove edinstvene misli, podobno naravni katastrofi, apokalipsi, kataklizmičnemu požaru. Ne, Trump ni gasilec. Trump je piroman. Požgal je iranski sporazum, uvedel carine, uničil globalno podnebno konvencijo, uspelo mu je razhajkati celo voditelje kluba G7. Vse, kar bo zgodovinskega ostalo za njegovo infantilno vladavino, bo stisk rok s še enim nepredvidljivcem, severnokorejskim diktatorjem, Kim Džong Unom. Res neverjetno, kako globoko je zabredla Amerika. V totalni drek.

Produkcijska skupina Idejalisti, ki je za Pop TV posnela nedeljsko večerno kratkočasnico Precednik, ne govori o tako usodnih požarih. Govori o dobronamerni, nerodni in koruptivni druščini, ki je zasedla predsedniški kabinet, ne da bi vedela, kaj to sploh pomeni. Da si namreč in gasilec in precednik na vasi. Hkrati avtorji seveda nočejo vedeti nič o tem, kaj pravzaprav je prava politična satira. Verjetno so premladi, da bi videli TV Poper.