900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kolumna
Poletna scena

Poletna scena

Marjana Vovk, 27.07.2019 14:00:00

Vsako leto se veselim oddaje Poletna scena. Sicer bi veliko raje videla, da bi bila na spored umeščena pred Odmevi, ne pa tako pozno, čeprav se lahko morda ravno zato kdaj iz kakšnega dogodka, na primer koncerta, oglašajo v živo.

Delite na:

Gre za zelo razgibano in sproščeno oddajo, a nikakor »rumeno«, ki se posveča vsem mogočim umetniškim zvrstem in kulturnim dogodkom po vsej Sloveniji in dlje. Všeč mi je prav to, da se ne osredotoča le na ljubljanske dogodke (čeprav jih je zagotovo največ in so najbolj odmevni), ampak se novinarji odpravijo tudi na majhne, lokalne prireditve, včasih res kam bogu za hrbtom.

To je dobro tudi zato, da smo Ljubljančani kdaj opomnjeni, da obstaja tudi življenje, in to včasih zelo zanimivo in lepo, zunaj glavnega mesta. Za razgibanost oddaje poskrbijo z gostom v studiu in različnimi prispevki – reportažami, intervjuji, napovedniki, portreti, oglašanji v živo …

poletna scena.jpg
Poletna scena
TVS

Poletna scena že nekaj let dokazuje, da se zna tudi nacionalka odmakniti od suhoparnega in strogega poročanja. Da zna ustvarjati kulturno oddajo – in to vsak delovni dan –, ki si jo gledalci z veseljem pogledamo in nam ob njej ni prav nič dolgčas, čeprav nam morda tema kakšnega prispevka ni najbolj blizu. Vsako leto si želim, da se oddaja ne bi končala s poletjem.

Tistih nekaj minut, ki jih ima sicer oddaja Kultura, je premalo za kaj več kot stroga poročila o nekaj izbranih dogodkih, kar ne more biti tako zanimivo, kot so lahko zanimivi prispevki v Poletni sceni.


Objavljeno v reviji Vklop / Stop spored št. 30, 25. 7. 2019