nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. februarja

janez jansa volitve 2018 pl11 Reporter.si

Andrej M. Poznič: Smrtni strah pred velikim ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

Pika Božič Njena.si

Nekoč priljubljena pevka Pika Božič iskreno o ...

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

Kolumna
Poletna scena

Poletna scena

Marjana Vovk, 27.07.2019 14:00:00

Vsako leto se veselim oddaje Poletna scena. Sicer bi veliko raje videla, da bi bila na spored umeščena pred Odmevi, ne pa tako pozno, čeprav se lahko morda ravno zato kdaj iz kakšnega dogodka, na primer koncerta, oglašajo v živo.

Delite na:

Gre za zelo razgibano in sproščeno oddajo, a nikakor »rumeno«, ki se posveča vsem mogočim umetniškim zvrstem in kulturnim dogodkom po vsej Sloveniji in dlje. Všeč mi je prav to, da se ne osredotoča le na ljubljanske dogodke (čeprav jih je zagotovo največ in so najbolj odmevni), ampak se novinarji odpravijo tudi na majhne, lokalne prireditve, včasih res kam bogu za hrbtom.

To je dobro tudi zato, da smo Ljubljančani kdaj opomnjeni, da obstaja tudi življenje, in to včasih zelo zanimivo in lepo, zunaj glavnega mesta. Za razgibanost oddaje poskrbijo z gostom v studiu in različnimi prispevki – reportažami, intervjuji, napovedniki, portreti, oglašanji v živo …

poletna scena.jpg
Poletna scena
TVS

Poletna scena že nekaj let dokazuje, da se zna tudi nacionalka odmakniti od suhoparnega in strogega poročanja. Da zna ustvarjati kulturno oddajo – in to vsak delovni dan –, ki si jo gledalci z veseljem pogledamo in nam ob njej ni prav nič dolgčas, čeprav nam morda tema kakšnega prispevka ni najbolj blizu. Vsako leto si želim, da se oddaja ne bi končala s poletjem.

Tistih nekaj minut, ki jih ima sicer oddaja Kultura, je premalo za kaj več kot stroga poročila o nekaj izbranih dogodkih, kar ne more biti tako zanimivo, kot so lahko zanimivi prispevki v Poletni sceni.


Objavljeno v reviji Vklop / Stop spored št. 30, 25. 7. 2019