Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Kolumna
Poletna scena

Poletna scena

Marjana Vovk, 27.07.2019 14:00:00

Vsako leto se veselim oddaje Poletna scena. Sicer bi veliko raje videla, da bi bila na spored umeščena pred Odmevi, ne pa tako pozno, čeprav se lahko morda ravno zato kdaj iz kakšnega dogodka, na primer koncerta, oglašajo v živo.

Delite na:

Gre za zelo razgibano in sproščeno oddajo, a nikakor »rumeno«, ki se posveča vsem mogočim umetniškim zvrstem in kulturnim dogodkom po vsej Sloveniji in dlje. Všeč mi je prav to, da se ne osredotoča le na ljubljanske dogodke (čeprav jih je zagotovo največ in so najbolj odmevni), ampak se novinarji odpravijo tudi na majhne, lokalne prireditve, včasih res kam bogu za hrbtom.

To je dobro tudi zato, da smo Ljubljančani kdaj opomnjeni, da obstaja tudi življenje, in to včasih zelo zanimivo in lepo, zunaj glavnega mesta. Za razgibanost oddaje poskrbijo z gostom v studiu in različnimi prispevki – reportažami, intervjuji, napovedniki, portreti, oglašanji v živo …

poletna scena.jpg
Poletna scena
TVS

Poletna scena že nekaj let dokazuje, da se zna tudi nacionalka odmakniti od suhoparnega in strogega poročanja. Da zna ustvarjati kulturno oddajo – in to vsak delovni dan –, ki si jo gledalci z veseljem pogledamo in nam ob njej ni prav nič dolgčas, čeprav nam morda tema kakšnega prispevka ni najbolj blizu. Vsako leto si želim, da se oddaja ne bi končala s poletjem.

Tistih nekaj minut, ki jih ima sicer oddaja Kultura, je premalo za kaj več kot stroga poročila o nekaj izbranih dogodkih, kar ne more biti tako zanimivo, kot so lahko zanimivi prispevki v Poletni sceni.


Objavljeno v reviji Vklop / Stop spored št. 30, 25. 7. 2019