kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kolumna
Oj OI

Oj OI

Simon Kardum, Vklop, 08.03.2018 16:30:10

Najprej obžalovanje, ker se je Tadej Golob, bivši kolega, zaradi več razlogov prejšnji teden poslovil od kolumnistične tezge.

Delite na:

Čeprav je navedel kar nekaj vzrokov za pisarsko abstinenco, med drugim tudi tisto, da mu je dovolj ponavljanja, ga bom pogrešal, pa bralstvo tudi, sem prepričan. Znal je biti piker, in ne boste verjeli, to je zares redko, tudi duhovit. Prejkone bi bil tudi tisti, ki bi lahko v enem nonšalantnem zamahu opravil s televizijskim spremljanjem zimskih olimpijskih iger. Recimo takole. Televizija Slovenija je sicer opravila svoje dolgo načrtovano in pričakovano delo. Pitala nas je z nekaterimi prenosi v živo, seveda s tistimi, kjer so nastopali slovenski športniki, običajno v večernih in nočnih urah. Čez dan je večkrat ponovila že videno, zvečer je bil čas za preglednice in všečne komentarje, pa kratke pogovore iz slovenske hiše in seveda turistične utrinke, kot je recimo tisti, ki govori o neizmerni ljubezni (starejših) Korejcev do psov. Spet smo lahko použili strast do umetnostnega drsanja – kot bi koga ta disciplina res zanimala. Če smo pošteni, lokalno prebivalstvo ni pretirano obsedlo niti spremljanje smučarskih skokov. Upravičeno.
Pjongčang v bistvu ni bil nič posebnega, kvečjemu povprečen. Povprečen spektakel, povprečni prenosi, povprečen obisk in povprečni rezultati. Izstopale so discipline v teku in biatlonu, morda še v deskanju in bobu, in tokrat v hokeju. Nemški reprezentanci je zmanjkalo le malo in bi presenetila velike favorite – saj poznate tisto slabo funkcionarsko šalo, da bi premagali »olimpijske športnike iz Rusije«. Hočem povedati, da bo od tega tedna naprej na nacionalki vse drugače. Olimpijada je mimo, in ne boste verjeli, celo letošnja Ema. Taka – minimalistična, očitno predvsem zato, ker je TVS lani razmetavala z denarjem. In potem so ob izjemnem lučnem in bednem zvočnem šovu, vsi zamegljeni in zaklenjeni v največji studio, edini pravi poslušalci, nastopajoči, v zaodrju ploskali in vreščali, gledalci pred zasloni pa glasovali in na koncu izglasovali. Leo Sirk s komadom, ki se bo, pa četudi ga bo odpela v angleščini, le stežka uvrstil v finale Evrosonga. 

Televizijo Slovenija zdaj čakajo lepši, za vse nas pa zelo naporni časi. Čas je. Za volitve.