Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kolumna
O ženskah v novicah (te dni)

O ženskah v novicah (te dni)

Brane Kastelic, Zvezde, 11.09.2018 11:17:21

Tudi če vas tenis zanima približno toliko kot lanski sneg, morda veste, da v New Yorku poteka zadnji letošnji grand slam turnir (to so štirje največji teniški turnirji leta, eden od njih, kot tretji, pa je v »mojem« Wimbledonu).

Delite na:

Če ne zaradi drugega, zaradi vika in krika, ki ga je sprožila francoska igralka Alize Cornet. In kaj je naredila tako »groznega«? Nič drugega kot to, kar igralci počnejo že zelo dolgo: na igrišču si je preoblekla majico. Natančneje. Ker je te dni v New Yorku zelo vroče (38 stopinj), je imela premočeno majico. Odšla je v oblačilnico, a ko se je vrnila na igrišče, je ugotovila, da si jo je narobe oblekla (sprednji del je bil zadaj). Na robu igrišča, s hrbtom obrnjena proti občinstvu, si jo je na hitro preobleka. V nasprotju z moškimi, ki so pri preoblačenju majic zgoraj brez, je prikupna Alize na sebi imela športni modrček, ki je pri športu nujen, saj preprečuje poskakovanje. Lopar je medtem imela med nogami. Čeprav se ni nihče pritožil, se je oglasil sodnik, rekoč »code violation«, kar je kršitev pravil, ki ji navadno sledi denarna kazen. To se ni zgodilo še nobenemu igralcu, čeprav redno preoblačijo majice in, vsaj nekateri, s tem sprožijo navdušene vzklike ženskega dela občinstva. Resnici na ljubo: pravilnik WTA (ženskega teniškega združenja) prepoveduje preoblačenje na igrišču. Vrsta nekdanjih in zdajšnjih igralk je kritizirala sodnikovo odločitev kot trapasto posledico dvojnih meril. Bi imeli kaj proti, če bi tudi igralke preoblačile majice na igrišču? Jaz ne, a verjetno je boljša ideja, da bi to prepovedali tudi moškim.

Še ena športnica je bila te dni v središču pozornosti. Ko je ameriška revija Forbes, ki najbolj zvesto spremlja (s številkami) najbogatejše Zemljane, objavila seznam desetih najbogatejših, ni bil nihče presenečen, da je na vrhu še vedno Serena Williams, čeprav je lani, ko je postala mati, na igrišču zaslužila samo 62 tisoč dolarjev, kar je zanjo drobiž. Ključni so bili sponzorji, ki so ji lani nakazali 18 milijonov. Med desetimi športnicami, ki so lani največ zaslužile, je deset tenisačic. Največje presenečenje je na sedmem mestu, ki ga je z 8,5 milijona dolarjev zasedla komaj 23-letna indijska badmintonistka Pusarla Venkata Sindhu, prva multimilijonarka med igralci badmintona, čeprav ni ena najboljših igralk. Njen dosedanji največji uspeh je bila osvojitev srebrne medalje na olimpijskih igrah v Riu. Pol milijona so ji prinesle zmage, osem milijonov pa sponzorji, ki niso ravno radodarni, ko gre za badminton. PV Sindhu pa obožujejo. Zakaj? Zato ker je postavna superlepotica, kakršna se še ni pojavila na badmintonskih igriščih. Zelo seksi so tudi njena badmintonska oblačila. Žal je tako, da je v ženskem športu, ko gre za sponzorje, lepota zelo pomembna.

Ta ni bila ključna za to, da se v teh dneh v Britaniji veliko govori o avstralski igralki Toni Collette, ki ima glavno žensko vlogo v BBC-jevi televizijski miniseriji Wanderlust (Tavajoče poželenje). Ta je posvečena vprašanju, ali je monogamija mogoča in celo zaželena oziroma potrebna. Odgovore naj bi ponudila zakonca, ki se odločita, da se bosta dobivala (seksala) tudi z drugimi. Z drugimi besedami: privolita v nezvestobo. Čeprav je ni nihče spraševal o tem, je sama razkrila, da je prva ženska, ki pred televizijskimi kamerami BBC-ja ni hlinila, temveč je res doživela orgazem. In to sama, brez moškega. Pri samozadovoljevanju. Wanderlust naj bi že s tem, da je bilo v scenariju žensko samozadovoljevanje, naredil nekaj zelo radikalnega, kar je mimogrede še en primer dvojnih meril. Kakor koli že, veseli me, da je bilo tako zelo uspešno. Pa sem mislil, da je Toni Collette tako dobra igralka …

Še ena ženska je v teh dneh pritegnila mojo pozornost. Kot seksi vrtnarka. Naša Melania Trump, ko je oziroma ko naj bi posadila drevesce na vrtu Bele hiše. V salonarjih z zelo visokimi petami, dizajnerskem krilu in majici brez rokavov. Je že kdaj imela lopato (ta se mi je zdela pozlačena) v rokah? Mislim, da ne. Ni pomembno. Videti je bila super, in to je glavno. Mimogrede: se tudi vam zdi, da je, no, da ima že nekaj časa večji prsni obseg?