mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Kolumna
Nekaj, kar te spravi v dobro voljo

Nekaj, kar te spravi v dobro voljo

Karmen Spacapan, 14.11.2019 08:00:00

Uvodnike pišem že nekaj časa. So neke vrste obred, preden gre Stop v tisk. Tokratnega bom zaradi obveznosti na televiziji napisala karseda hitro. Upam, da mi bo vseeno uspelo izraziti to, kar se mi je dogajalo v preteklem tednu.

Delite na:

Skratka, pretekli teden sem gostovala na TV3 v oddaji Nov(a) faktor pri simpatični in presneto seksi Danici Lovenjak. Poleg mene je bil v oddaji gost Tadej Pišek in moram povedati, da sem bila precej živčna, saj mi je prišlo na uho, da se Tadej nekako ne mara pojavljati v medijih. Jaz pa sem prav to, kar naj mu ne bi bilo všeč – sicer urednica Stopa, a tudi urednica revije Nova, ki je znana predvsem po svojih tračarskih vsebinah. Skratka, precej nelagodno mi je bilo, ko je Tadej vstopil v masko, saj sem mislila, da bova morala »obračunati« zaradi nekega ne ravno simpatičnega članka na njegov račun.

025mv.jpg
V komediji so igrali Tadej Pišek, Jernej Čampelj, Barbara Vidovič in Nenad Tokalić - Nešo.
M24

A temnolasec me je presneto presenetil. Nasmejan, sproščen, razumevajoč, skratka krasen fant, s katerim sva se na dolgo in široko pogovarjala o mojem in seveda tudi njegovem poklicu. Kmalu mi je postalo povsem jasno, da poklic igralca res ni preprost, ravno nasprotno! Če igraš v gledališču, moraš vedeti, da te po cele dneve in večere ne bo doma, saj so predstave zvečer. Če poleg tega delaš še v filmski ali televizijski produkciji, kot je on, je korak do izgorelosti resnično kratek. To, kar vidimo na ekranu, je svetlobna leta daleč od tega, kar je v ozadju ... Koliko truda, dela in živcev je vloženih v ta poklic.

Prav zato, ker je Tadej tako predan temu, kar počne, je tako zelo dober, prepričjiv in edinstven. O tem sem se prepričala tudi na premieri komedije Smešno za crknit, kjer so poleg njega na odru še drugi vrhunski igralci: Barbi Šov, Jernej Čampelj in Nenad Tokalić - Nešo. Predstava, ki me je napolnila s pozitivno energijo in mi dala moč, da zakorakam v še en novembrski teden.

P. S.: Komaj čakam na pomlad ...