mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kolumna
Navijaški orkester

Navijaški orkester

Nejc Krevs, 22.07.2021 09:27:02

NEJC KREVS

Delite na:

Nikoli nisem bil zares velik navdušenec nad kolesarstvom, čeprav sem od nekdaj spoštoval vse športne veščine, ki jih premore človek. Po zadnjem službenem vikendu o kolesu razmišljam nekoliko drugače. Vse nas je dodobra zadela še druga zaporedna zmaga 22-letnega mladeniča iz Klanca pri Komendi, ki je na dirki vseh dirk ubranil naslov najboljšega.

Tadej Pogačar - Pogi iz ekipe UAE Team Emirates je v Franciji pometel s konkurenco in se zavihtel na zmagovalni podij. Moja zgodba se začne na sobotni predzadnji etapi, vendar ne v katerem izmed francoskih mest, temveč prav v Komendi, v bližini tamkajšnjega hipodroma, kjer so vse od začetka Toura priredili navijaški štab. Ta se je v času sobotnega kronometra prelevil v pravo postojanko domačih in tujih kolesarskih navdušencev, ki so prek velikega zaslona spremljali zaključek dirke. Ubrani navijaški orkester vseh generacij, od energičnih starostnikov, glasnih staršev do navihanih otrok, je poskrbel za ekstazo vznemirljivih občutkov. Prebujala se je tista povezovalna energija, ki smo jo pogrešali ob praznih tribunah na športnih tekmovanjih. 

Ljudje smo znova stopili skupaj, se objeli in podružili ter za nekaj časa pozabili na covidne težave. Bil sem vesel takšnih prizorov, ki jih suvereno lahko pripišem univerzalni moči športa. Kolesarstvo je združilo v složno sodelovanje tudi informativno in športno uredništvo Televizije Slovenija.

Sam sem se kot »informativec«, poleg javljanja v Poročila in Dnevnik, vklopil še za posebni studijski program našega športnega uredništva. Skratka, videla se je prava sinergija med nami in precej sproščenosti, ki sem jo začutil tudi od glasov, ki so prihajali po slušalki bodisi od Katarine Braniselj, Saše Krajnca ali pa Mihe Mišiča. Posebej se je to čutilo v nedeljo, ko smo vsi nekako nestrpno čakali, da naš kolesarski as Pogi pripelje na cilj. To smo dočakali, vsak po svoje. Nekateri v studiu, drugi v Komendi, spet tretji v Parizu. Tako kot je bila razvejana naša televizijska ekipa, tako razvejana je bila tudi navijaška skupnost zvestih Pogijevih privržencev. V resnici je to, ali navijaš za Pogija ali ne, čisto nepomembno. Navijaš pač za našega rojaka, ki s svojimi zmagami vedno znova našo državo postavlja na svetovni zemljevid. Naj gre za kolesarstvo ali pa za kaj drugega, misel na Pogija v teh dneh prinaša zadovoljstvo med ljudmi.