nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kolumna
Namišljeni

Namišljeni

Mitja Reichenberg, 11.03.2024 09:14:59

Delite na:

​​​Iz studia Blumhouse in ekipe, ki je ustvarila uspešnici Pet noči pri Freddyju in M3GAN, prihaja izvirna grozljivka, ki se poglablja v nedolžnost namišljenih prijateljev in išče odgovor na večno vprašanje: ali so namišljeni prijatelji res plod otroške domišljije ali nekaj veliko bolj grozljivega? Film Namišljeni (orig. Imaginary) je torej grozljivka o nadnaravnem, ki jo je režiral in produciral Jeff Wadlow, napisali pa so jo Wadlow, Greg Erb in Jason Oremland, v filmu igrajo DeWanda Wise, Tom Payne, Taegen Burns, Pyper Braun, Veronica Falcón in Betty Buckley.


In kaj pravi zgodba: ko se Jessica (Wise) z družino vrne v dom svojega otroštva, najde svojega starega plišastega medvedka Chaunceyja in vidi, da se je njena najmlajša pastorka Alice (Braun) navezala nanj. Ko postane Alicino vedenje zaskrbljujoče in ko igre, ki se jih igrata s Chaunceyjem, postanejo vse bolj zlovešče, se Jessica začne zavedati, da je Chauncey veliko več kot le plišasti medvedek, za katerega je verjela, da je vsa ta leta nekakšna miroljubna igračka.


Filmsko glasbo podpisuje Bear McBreary, ameriški glasbenik in skladatelj glasbe za filme, televizijo in video igre iz Los Angelesa v Kaliforniji. Njegovo delo vključuje glasbo za filme in različne televizijske serije. McCreary je bil nominiran za emmyja za izjemno glasbeno kompozicijo za serijo Outlander (prva sezona) in prejel emmyja za naslovno glasbo Da Vincijevih demonov. Je tudi dvakratni dobitnik nagrade British Academy Games Award za glasbo pri igrah God of War in Ragnarök.


Celoten film je kar precej mračna zgodba, polna obratov in nasilja. Čeprav bi lahko rekli, da gre za nekakšno klasično grozljivost, pa je v ozadju vendar še nekaj – otroška naivnost, ki se sprevrže skozi igro v nasilje. Prav to pa ni tako redko v današnjem svetu. Ob vojnah, ki divjajo v resničnosti, potrebujejo otroci bolj malo domišljije, da stopijo v svet onkraj otroštva in mladosti ter postanejo prave podobe realnosti. Žal je tako.