ineza sotler 2 Dobra karma

V svoji bitki z rakom znana Slovenka vidi pekel in...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 16. januarja

rok snezic mediaspeed Reporter.si

Postopek zoper Janševega svetovalca Roka ...

hitri test,koronavirus,testiranje, covid Svet24.si

Smo res tako daleč od prvega kriterija za vstop v...

20200525-01006354 Necenzurirano

Lahko Slovenija preživi še leto in pol Janše?

simon-vadnjal Odkrito.si

Kam smo zašli, se sprašuje Simon Vadnjal?

04-tele-jutranjaptica-ep11-12 Njena.si

Ali Can Yaman res ljubi to lepo italijansko ...

Kolumna
Muci, a si poleg nezrelih kumar prehitro vložil tudi ločitvene papirje?!

Muci, a si poleg nezrelih kumar prehitro vložil tudi ločitvene papirje?!

Nina Orel, 11.01.2021 10:34:00

Nina Orel

Delite na:

Klientke na terapijah mi pogosto potožijo o odnosih z moškimi, ki furajo lajf dvoživk – takšnih s strupnimi žlezami in varovalno barvo, da jih plenilci težko opazijo! Stiki z vezanimi gospodi niso samo karmično sporni, ampak so za dame tudi alarm za slabo samopodobo, s katero so privabile takšne pofrdirbančke s prikolico čustvenih ruševin, to pa je lahko tudi kazalnik njihove neozaveščene vloge »amortizerke trenj« med staršema, ki jo preigravajo v trikotnikih še kot odrasle.

Še bolj kot ti, vezani in nezvesti moški pa so strupeni tisti, ki so še v tako močnem čustvenem odnosu z nekdanjo partnerko, da so le navidezno samski!

Kako prepoznati takšnega enoprostorca z dvojnimi vrati? Ne skočite z njim takoj v posteljo (kako boš kraljica drugemu, če ne boš najprej sebi s tem, da brzdaš strasti?!), ampak raje v neizprosen pogovor. Če vam tip kaže v telefonu fotke bivše (z izgovorom, da so na njej tudi otroci!), ji navdušeno zaliva rože ob odsotnosti, komunicira z njo na fejsbuku ali pa vam zagotavlja, da živita ločeno, četudi se je preselil dva štuka nad hčerki in njo, ona pa mu »občasno« pere štumfe, to za čustveno zdravo žensko ni obetavna partija. Muci, a si poleg nezrelih kumar prehitro vložil tudi ločitvene papirje?!

Tudi če bi moški bivšo kar utopil v kadi, ker ga je odrla, da je v samih gatah obstal na dežju pred BTC-jem, pomeni, da je ni predelal; naj utaplja kogarkoli v svoji čustveni kanalizaciji, samo ne vas! Zanimivo, kako se moški težko vežejo, ko se, so težko zvesti, po ločitvi so pa težko samski. Grozo pred praznim domom in polnim penisom blažijo s poznopubertetniško gonitvijo, ki jih, s kravato in gubami na čelu, dela groteskne! Ko si lahko legalno privoščijo prostitutke, maserje, najstnice in transvestite, jih pa to tako rukne iz ravnovesja, da ti spokorjeni plejboji začnejo patetično pogrešati varno gnezdo, iz katerega so prej toliko let bežali, in v stiski razvijejo čustveno in seksualno klečeplazniško pozicijo do žensk, ki je meni prav tako odbijajoča kot poligamija!

Kljub redkim izjemam, ki so ločitev kot simbolično separacijo od matere speljali zrelejše, pa mi je danes jasno, da so samo ločeni moški, z vsaj enim otrokom, za silo sposobni zdrave dvojine, ker jih ti izkušnji senzibilizirata. Vendar morajo miniti od ločitve vsaj tri leta, da je tip pomirjen z bivšo in spravljen s svojo samskostjo z ljubicami. (Srečen bo težko, ker je tesnoben že, ko prvič po 20 letih za božič ne ve, komu bi težil za za en drek nadevanega purana!). Po razvezi akutno ranjen moški ne sliši in čuti sebe, kaj šele ženske!

Zato svetujem gospodom, ki si želijo znova vzpostaviti infrastrukturo (iz katere bodo itak pri 71 letih spet pobegnili, če ne bodo že na berglah!), da gredo v paniki namesto svingat na lajno kokaina ali v Himalajo – k psihoterapevtu. Ker brez strokovnjaka po ločitvi niso nikjer – ne pri bivši ne pri novi ljubici, še najmanj pa – pri sebi. Dame, ve pa ne pozabite: »Stay away from all half ass things, half ass efforts, half ass love and half ass people being half ass there.«