stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kolumna
Muci, a si poleg nezrelih kumar prehitro vložil tudi ločitvene papirje?!

Muci, a si poleg nezrelih kumar prehitro vložil tudi ločitvene papirje?!

Nina Orel, 11.01.2021 10:34:00

Nina Orel

Delite na:

Klientke na terapijah mi pogosto potožijo o odnosih z moškimi, ki furajo lajf dvoživk – takšnih s strupnimi žlezami in varovalno barvo, da jih plenilci težko opazijo! Stiki z vezanimi gospodi niso samo karmično sporni, ampak so za dame tudi alarm za slabo samopodobo, s katero so privabile takšne pofrdirbančke s prikolico čustvenih ruševin, to pa je lahko tudi kazalnik njihove neozaveščene vloge »amortizerke trenj« med staršema, ki jo preigravajo v trikotnikih še kot odrasle.

Še bolj kot ti, vezani in nezvesti moški pa so strupeni tisti, ki so še v tako močnem čustvenem odnosu z nekdanjo partnerko, da so le navidezno samski!

Kako prepoznati takšnega enoprostorca z dvojnimi vrati? Ne skočite z njim takoj v posteljo (kako boš kraljica drugemu, če ne boš najprej sebi s tem, da brzdaš strasti?!), ampak raje v neizprosen pogovor. Če vam tip kaže v telefonu fotke bivše (z izgovorom, da so na njej tudi otroci!), ji navdušeno zaliva rože ob odsotnosti, komunicira z njo na fejsbuku ali pa vam zagotavlja, da živita ločeno, četudi se je preselil dva štuka nad hčerki in njo, ona pa mu »občasno« pere štumfe, to za čustveno zdravo žensko ni obetavna partija. Muci, a si poleg nezrelih kumar prehitro vložil tudi ločitvene papirje?!

Tudi če bi moški bivšo kar utopil v kadi, ker ga je odrla, da je v samih gatah obstal na dežju pred BTC-jem, pomeni, da je ni predelal; naj utaplja kogarkoli v svoji čustveni kanalizaciji, samo ne vas! Zanimivo, kako se moški težko vežejo, ko se, so težko zvesti, po ločitvi so pa težko samski. Grozo pred praznim domom in polnim penisom blažijo s poznopubertetniško gonitvijo, ki jih, s kravato in gubami na čelu, dela groteskne! Ko si lahko legalno privoščijo prostitutke, maserje, najstnice in transvestite, jih pa to tako rukne iz ravnovesja, da ti spokorjeni plejboji začnejo patetično pogrešati varno gnezdo, iz katerega so prej toliko let bežali, in v stiski razvijejo čustveno in seksualno klečeplazniško pozicijo do žensk, ki je meni prav tako odbijajoča kot poligamija!

Kljub redkim izjemam, ki so ločitev kot simbolično separacijo od matere speljali zrelejše, pa mi je danes jasno, da so samo ločeni moški, z vsaj enim otrokom, za silo sposobni zdrave dvojine, ker jih ti izkušnji senzibilizirata. Vendar morajo miniti od ločitve vsaj tri leta, da je tip pomirjen z bivšo in spravljen s svojo samskostjo z ljubicami. (Srečen bo težko, ker je tesnoben že, ko prvič po 20. letih za božič ne ve, komu bi težil za za en drek nadevanega purana!). Po razvezi akutno ranjen moški ne sliši in čuti sebe, kaj šele ženske!

Zato svetujem gospodom, ki si želijo znova vzpostaviti infrastrukturo (iz katere bodo itak pri 71. letih spet pobegnili, če ne bodo že na berglah!), da gredo v paniki namesto svingat, na lajno kokaina ali v Himalajo – k psihoterapevtu. Ker brez strokovnjaka po ločitvi niso nikjer – ne pri bivši ne pri novi ljubici, še najmanj pa – pri sebi. Dame, ve pa ne pozabite: »Stay away from all half ass things, half ass efforts, half ass love and half ass people being half ass there.«