vuk (na desni) Svet24.si

Primer Miran Vuk: dajal je lokali, kar bi moral ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 23. septembra

planeti Svet24.si

Tedenski horoskop: doseči se bo dalo veliko, a bo...

otroci, mobilni telefon Svet24.si

Slovenski psihiatri pozivajo: prepovejte mobitele ...

AdobeStock_130683533 Odkrito.si

Katero bolezen razkriva vonj tvoje kože?

znan-obraz-ima-svoj-glas Njena.si

To je preobrazba, ki je sezula gledalce!

ljubezen-na-vasi Njena.si

Se je spomnite? Paulina se je vrnila v vsem svojem...

Kolumna
Mojca

Mojca

Karmen Spacapan, 29.08.2019 13:00:00

Ko sem bila še srednješolka, sem na teletekstu zasedila razpis, kjer so mlade in nadobudne novinarje vabili k soustvarjanju in vodenju takrat zelo priljubljene oddaje Tok-Tok na nacionalki. Takoj sem se odločila, da se prijavim. Kar kolena so se mi zatresla, ko sem začela razmišljati o odrskih lučeh, rdeči lučki na kameri in vodenju oddaje. Takrat sem sicer imela neko manjšo novinarsko vlogo na TV Primorki, a želela sem v prestolnico, želela sem več …

Delite na:

Prijavila sem se, poslala svoje podatke, fotografijo in čakala. Čez nekaj dni sem dobila vabilo na avdicijo. Skakala sem do stropa! Kakšno veselje!

Mama in oče sta me gledala postrani in se spraševala, kako bom hodila na snemanja v Ljubljano, če sem še dijakinja. Potem pa je prišel tisti dan, ko sem jo skupaj s prijateljico Mašo mahnila proti Ljubljani. Spomnim se, da sva se peljali z avtobusom in se med dolgo vožnjo pogovarjali, kako bova navdušili televizijske producente. Dve goriški rockerici. Prišli sva na RTV. Šele takrat se me je lotila huda trema, ki pa je kmalu minila.

Prvič v življenju sem bila deležna profesionalne kozmetične »obravnave«. Med ličenjem sem zelo uživala, in ko sem se pogledala v ogledalo, sem ugotovila, da me je izkušena maskerka spremenila v pravo televizijsko voditeljico. Samozavest se mi je začela vračati. Z Mašo sva na precej neudobnih stolih čakali pred studiem. Bili sva med prvimi. Počasi so začeli prihajati tudi drugi kadnidati in nihče se nama ni zdel nič posebnega – vse dokler ni vstopila rdečelaska, polna energije in svežine.

Samozavestno je vkorakala, naju prijazno pozdravila in z nama izmenjala nekaj besedic. Bila sem prevzeta. Zdela se mi je zelo zanimiva, enkratna. Potem pa sem zaslišala svoje ime: Karmeeeen, na vrsti si! Stopila sem pred strogo komisijo.

Najprej se mi je malce zapletlo, potem pa je kar »steklo«, zdelo se mi je, da sem jih navdušila. Ko smo se poslovili, so mi rekli, da me bodo poklicali. Naslednje tri dni sem sedela pri rdečemu telefonu – in res, zazvonil je, na drugi strani pa producent iz RTV-ja, ki mi je sporočil, da sem prišla v drugi krog in da me pričakujejo čez nekaj dni. Natančen datum mi bodo še sporočili.

Čakala sem, čakala in čakala, a datuma preprosto niso sporočili. Razočaranje na celi črti. Ko se je začela nova sezona oddaje Tok-Tok, sem s precejšnjo grenkobo vključila televizor in v trenutku ugotovila, da je voditeljica oddaje Mojca Mavec – tisto dekle, ki je bilo tudi meni najbolj všeč, prijazna rdečelaska, ki je s svojo pozitivnostjo navdušila ne le mene in Maše, temveč očitno tudi televizijske producente. Izvrstno je izpeljala svojo prvo oddajo, in čeprav sem mislila, da oddaje ne bom želela gledati, sem jo vseeno, še posebno zaradi Mojce, ki jo še danes spremljam in zelo cenim ... Z Mojco se je za vas, dragi bralci, pogovarjala Marjana Vovk.