jasmina kandorfer Odkrito.si

Globoka žalost slovenske voditeljice: jokala v ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. decembra

Ženska angel Petisvet.si

Angeli govorijo, slišimo jih drugače!

beltinci_bankomat Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ostala je globoka luknja: v ...

aneta andollini-nik_kmetija Svet24.si

Aneta je našla krivca za poraz in s prstom ...

tilen lotrič Njena.si

Smrt v ožji družini finalista Talentov

salome2 Njena.si

Salome se je življenje obrnilo na glavo

Kolumna
Moja koncertna potepanja

Moja koncertna potepanja

Dragan Bulič, Vklop, 11.10.2018 11:36:39

Tudi današnji članek bom tako kot prejšnji četrtek pričel z mislijo, da je vse enkrat prvič. Tokrat bom pisal o koncertu angleških izvajalcev, ki ju spremljam že od vsega začetka, a mi je šele konec septembra uspelo, da sem ju slišal v živo.

Delite na:

23. septembra sem na Dunaju prvič poslušal skupino Electric Light Orchestra, ki jo še vedno vodi njihov glavni komponist, pevec in kitarist, danes že 71-letni Jeff Lynne. Karte res niso bili poceni, a roko na srce, bilo je vredno, še posebno, ker Lynne ni bil na turneji že 25 let. Zamerim mu lahko le to, da je bil koncert prekratek, še posebno, ker mu je razprodana dunajska športna dvorana jedla z roke. Slišali smo vse njihove uspešnice, tudi tiste z albuma A New World Record, ki je luč sveta ugledal jeseni 1976. Zakaj omenjam ta datum? Naj se sliši še tako nenavadno, oktobra tistega leta sem bil kot radijski novinar poslan na njihovo novinarsko konferenco v bavarsko prestolnico in priznam, da mi je še danes žal, da nisem imel s sabo nobenega fotoaparata, prav tako ne kolega Mitja Volčič in na žalost že pokojni Dušan Velkaverh.

Teden pozneje pa me je pot zanesla še v Zagreb, kjer so se v majhni športni dvorani (mimogrede, tam sem leta 2009 nazadnje poslušal skupino The Cult) prvič na Hrvaškem predstavili člani angleške skupine Texas. Še en zelo dober nastop, kjer sem resnično užival ob petju in sproščeni energiji ne več rosno mlade Sharleen Spiteri. Dvorana sicer ni bila polna, a od energije je pokala po šivih. Manjkala je samo še poskočna Kolinda! Texas so koncert pričeli s svojo prvo uspešnico I Don't Want a Lover iz leta 1989, za dodatek malce presenetljivo zaigrali Elvisovo Suspicious Minds, vmes pa izvedli še eno presenečenje, in sicer soul klasiko pokojnega ameriškega pevca Ala Greena. Če jih pot kdaj zanese v Ljubljano, jih toplo priporočam.

Ko že omenjam najlepše mesto, jutri v Stožice prihaja odličen in seksi nemški violinist David Garrett. Čeprav so nekateri novinarji pisali drugače, bo David v Ljubljani nastopil že tretjič! V nasprotju z znanim violinistom in dirigentom Andrejem Rieujem je David precej mlajši in morda boste prav zato lahko v njegovem repertoarju slišali tudi nekatere rock klasike.

Pa še to. Na današnji dan pred 60 leti je z oddajanjem pričela RTV Ljubljana!