Svet24.si

Preverite, kako narediti popolno lepotno ...

meghan markle, princ harry Svet24.si

Harry in Meghan sta praktično reveža

mario fafangel Reporter.si

Strokovni svet NIJZ že 15. februarja predlagal ...

govedo, karim-allah, krave Svet24.si

FOTO: Ubili bodo 864 krav, ki že mesece plujejo ...

DR_1 Necenzurirano

To je zdravnik iz Namibije, zaradi katerega ...

Meghan Markle Odkrito.si

Meghan Markle obrača nov list v življenju

Challe Salle Njena.si

Challe Salle potrdil rojstvo deklice

Kolumna
»Moja draga mi ne da, pa še zaendrek kuha!«

»Moja draga mi ne da, pa še zaendrek kuha!«

Nina Orel, 22.02.2021 09:22:08

Delite na:

Na eni izmed mojih delavnic za ženske je bila lani karizmatična dama, ki je bila celo življenje gospodinja – njena samopodoba je temeljila predvsem na kakovosti vzgoje otrok in strežbe možu, svoje želje in interese je popolnoma »utišala«. Nekoč ji je mož, v pričo obeh hčera, stresel lonec rižote v naročje, ker naj bi bila premalo soljena, mi je zaupala s solzami deklice v očeh. Taista gospa je predčasno oddrvela z delavnice, češ da mora možu klobasopažgancezocvirki pripraviti.

»Vsak dan mu kuham, ker sicer sploh jedel ne bi ali bi to bilo samo jajce,« je pojasnila. Ja, seveda – ljubezen gre skozi želodec in prehranski rituali so močno lepilo v partnerstvu. Ampak – menda ne mislite, da bo vaš gospod kar usahnil, če mu ne boste vsak dan kuhale?! Ali pa vam paše občutek potrebovanosti, ki vam ga moški daje, ker ga »prehranjujete« in s tem nadkompenzirate svojo nemoč na drugem področju vajinega odnosa?

Jah, potem pa … pozabite na cenjene sebe in na čas zase, pa bejžte packat ocvirke za soproga! Najbolje, da mu jih kar stečkane po flaški daste, potem ga pa čez ramo s pleničko ruknete, da bo fajn kupček podrl, na koncu mu pa še dudo v usta porinite, da bo sladko zasmrčal kot dojenček in pred tem še trikrat olajšujoče prdnil. Brez zamere za moj sarkazem, ampak s tem infantilizirate partnerja, obenem pa vaša »kulinarična uslužnost« v njem ne bo vzbudila spoštovanja do vas, ampak ravno obratno!

Ker karkoli počnemo v odnosu (sem sodi tudi prostovoljno seksualno klečeplazništvo ali pa manipulacija z odrekanjem spolnosti, o čemer sem že pisala) iz največjih dveh strahov: da ne bomo »dovolj« in da ne bomo ljubljeni, izvablja iz sočloveka odziv na nam podobnih, nizkih frekvencah. Kar pomeni, da je ta do nas žaljiv, čeprav smo mu »želeli dobro«, sledi zamera in začarani krog konfliktov je sklenjen. (In potem se sliši izza šankov v zasmrajenih krčmah samo še robate vzklike: »Moja draga mi ne da, pa še zaendrek kuha!«, če lahko malo karikiram …) Ne bom vam rekla, da pogumno pustite tipa vsaj en dan brez obroka, da cvikne za svoj polni želodec, ker bi s tem zdravili posledico, ne pa vzroka!

Kaj se skriva za vašo pretirano udvorljivo držo v odnosu do katerekoli vrste, vam lahko pomaga odkriti psihoterapevt. Morda je to hladen ali nepredvidljiv oče, okrog katerega ste se kot otrok plazili kot mačka okrog vrele kaše in prosili za ljubezen ali pa je razlog čustveno nestabilna mati, ki se ni zmogla postaviti po robu verbalni (ali kakršnikoli drugi) agresiji soproga, zaradi česar ste ponotranjili njeno pohlevno držo, pomembno je, da ne krivite za bolečino sočloveka, ker mu s tem podarite moč!

Usmerite se raje v prepoznavanje vzorca, ki vibracijsko dovoljuje ponižanja in čustev, ki vam jih je partner porinil na površje, da bi jih prepoznali in s tem obvladali. Ozdravite torej najprej ranjeno deklico ali dečka v sebi, da boste lahko aktivirali zrelega moškega ali žensko v vas! Ker … lajf je fer: vedno postreže na krožnikih okrog nas tisto, kar najprej toleriramo znotraj sebe – naj to ne bo nikoli več manj, kot vam zares pripada.

No, zdaj pa pojdimo jest!

040 20 85 85

info@ninaorel.eu

www.ninaorel.eu

www.slavetomyself.com