stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kolumna
Moč žensk

Moč žensk

Karmen Spacapan, 10.08.2022 07:30:57

Delite na:

Vem, da je življenje vseh ljudi na tem planetu pestro. in vem, da se vsakomur od nas veliko dogaja. A zdi se mi, da se meni največ! Prejšnji teden se mi je pokvaril računalnik, ta teden pa je skoraj nastradala stara giulietta, saj mi je na poti z Brnika proti Ljubljani počila guma … Seveda se je vse skupaj dogajalo točno na dan oddaje revije, ki jo držite v rokah, zato sem bila še dodatno živčna. Med čakanjem na avtovleko sem bila resnično iz sebe in se spraševala, zakaj se mi skoraj vsak teden zgodi kakšen tak »nenačrtovan« pripetljaj, ki se bo poznal tudi na bančnem računu. Potem pa je prišla avtovleka. Ob meni je naenkrat stala dolgonoga in dolgolasa blondinka z bleščečim nasmeškom.

Oblečena je bila v kratke hlače in pisano majico ter nasmejano pristopila k meni in me ogovorila: »Kaj se je zgodilo?« S pogledom sem iskala silaka, ki bo mojo alfo spravil na avtovleko, in jo presenečeno pogledala, ko je rekla: »Saj to bom jaz naredila!« Lepotica se je dela lotila tako samozavestno in profesionalno, da sem gledala odprtih ust. Čeprav so njene roke krasili lepo negovani in zelo dolgi nohti, ji je uspelo giulietto varno spraviti na svoje prevozno sredstvo in jo privezati. Skupaj sva se odpeljali do njihove delavnice v Cerkljah. V desetih minutah vožnje sva si povedali marsikaj zanimivega. Obe, denimo, uživava v kampiranju in preprostih stvareh, ki nam jih ponuja življenje. In dan, ki se mi je zdel popolnoma uničen, je dobil nove odtenke. Ko sem čakala na popravilo avtomobila, sem se sprehodila po lepem kraju, ki ga prej nisem nikoli obiskala. V tamkajšnji gostilni sem si privoščila tudi kavo in se medtem, sicer po telefonu, dogovorila vse potrebno, da je danes ta revija pred vami. Dan, ki se je obrnil na glavo, je bil drugačen, mogoče bogatejši in vznemirljivejši … in poln novih spoznanj.

Blondinka, ki je poskrbela, da je moj avto prišel do mehanika, me je opomnila, kako močne smo lahko ženske, in to v vsakih, še tako težkih razmerah. Vse znamo rešiti z nasmeškom. Če sem pred njenim prihodom jezno sopihala ob cesti, se je potem vse spremenilo in na dogodek sem začela gledati z drugega zornega kota. Ženske smo nedvomno zelo močne. Ena od takih močnih in obenem zelo nežnih in gracioznih žensk je bila tudi Olivia Newton-John, ki se je poslovila prav v tem tednu. Prelepa ženska, ki je za svojo diagnozo izvedela že leta 1992, je do zadnjega dne živela polno, čeprav težko življenje. Zahrbtna bolezen, proti kateri se je borila celih 30 let, ji ni izbrisala krasnega nasmeška z obraza. Prav nasprotno – dala ji je moč, da je svoj boj spremenila v nekaj dobrega in da je iskala rešitev v naravi. Navdihujoča in resnično prava zmagovalka je bila pojem ljubezni do življenja in sočloveka in bo vedno živela tudi v kadrih krasnih in zabavnih filmov, ki jih je posnela. In ja, za vedno bo med nami.