veter, streha, kranj Svet24.si

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je...

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

robert golob pl2 Reporter.si

Golob: »Ljudje ne nasedajo več lažem SDS!«

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

tomislav-in-stela Njena.si

Stela in Tomislav mesece po šovu srečna do neba

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Kolumna
Minioni in Gru

Minioni in Gru

Mitja Reichenberg, 02.08.2022 17:30:28

Delite na:

Nadvse simpatična animacija, ki ji vladajo Minioni, je ponovno prekrila velika filmska platna. Tokrat se ta mala rumena bitja, ki jih lahko srečamo že v vseh oblikah igrač in celo modnih dodatkov, podajajo na novo pustolovščino. Zgodba pravi takole: ​v osrčju sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so kraljevali resasti lasje in kavbojke na zvonec, v predmestju odrašča 12-letni Gru (glas mu je dal nominiranec za oskarja Steve Carell). Kot velik ljubitelj superzlobne superskupine, znane pod imenom Zlobnih 6, Gru kuje načrt, kako bi postal dovolj zloben, da bi se jim pridružil. Na srečo dobi podporo svojih zvestih privržencev, Minionov.

Kevin, Stuart, Bob in Otto (novi Minion, ki ima zobni aparat in obupno potrebo, da ugaja) skupaj uporabijo vse svoje spretnosti, da z Grujem zgradijo svoj prvi brlog, eksperimentirajo s svojim prvim orožjem in izpeljejo svoje prve naloge. Ko pa Zlobnih 6 odslovijo svojega vodjo, legendarnega borca Wilda Knucklesa (dobitnik oskarja Alan Arkin), Gru opravi intervju, da bi postal njihov novi član. Milo rečeno – vse ne gre dobro in se hitro poslabša, ko jih Gru izigra in v trenutku postane njihov smrtni sovražnik. A ni vse izgubljeno, če so prijatelji res pravi.

Polni subverzivnega humorja, prefinjenosti pop kulture, močnih čustev, drznega občutka za glasbo in vrhunske akcije se v novem delu pustolovščine Minioni: Grujev vzpon pojavi razburljiva nova igralska zasedba – med njimi člani skupine Zlobnih 6, ki so Taraji P. Henson kot kulska in samozavestna vodja Belle Bottom, Jean-Claude Van Damme kot Jean Clawed, Lucy Lawless kot Nunchuck, Dolph Lundgren kot Svengeance ter Danny Trejo kot Stronghold. Vse te omenjamo zato, ker je film sicer predviden v slovenski sinhronizirani različici, vendar ga toplo priporočamo v izvirni glasovni zasedbi.

Za nadvse simpatično glasbo je poskrbel Heitor Pereira, znan že po glasbenem delu za Minione (2015) in nadaljevalni franšizi Jaz, baraba (Despicable Me). Torej: Minioni za toplo poletje.