Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kolumna
Minioni in Gru

Minioni in Gru

Mitja Reichenberg, 02.08.2022 17:30:28

Delite na:

Nadvse simpatična animacija, ki ji vladajo Minioni, je ponovno prekrila velika filmska platna. Tokrat se ta mala rumena bitja, ki jih lahko srečamo že v vseh oblikah igrač in celo modnih dodatkov, podajajo na novo pustolovščino. Zgodba pravi takole: ​v osrčju sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so kraljevali resasti lasje in kavbojke na zvonec, v predmestju odrašča 12-letni Gru (glas mu je dal nominiranec za oskarja Steve Carell). Kot velik ljubitelj superzlobne superskupine, znane pod imenom Zlobnih 6, Gru kuje načrt, kako bi postal dovolj zloben, da bi se jim pridružil. Na srečo dobi podporo svojih zvestih privržencev, Minionov.

Kevin, Stuart, Bob in Otto (novi Minion, ki ima zobni aparat in obupno potrebo, da ugaja) skupaj uporabijo vse svoje spretnosti, da z Grujem zgradijo svoj prvi brlog, eksperimentirajo s svojim prvim orožjem in izpeljejo svoje prve naloge. Ko pa Zlobnih 6 odslovijo svojega vodjo, legendarnega borca Wilda Knucklesa (dobitnik oskarja Alan Arkin), Gru opravi intervju, da bi postal njihov novi član. Milo rečeno – vse ne gre dobro in se hitro poslabša, ko jih Gru izigra in v trenutku postane njihov smrtni sovražnik. A ni vse izgubljeno, če so prijatelji res pravi.

Polni subverzivnega humorja, prefinjenosti pop kulture, močnih čustev, drznega občutka za glasbo in vrhunske akcije se v novem delu pustolovščine Minioni: Grujev vzpon pojavi razburljiva nova igralska zasedba – med njimi člani skupine Zlobnih 6, ki so Taraji P. Henson kot kulska in samozavestna vodja Belle Bottom, Jean-Claude Van Damme kot Jean Clawed, Lucy Lawless kot Nunchuck, Dolph Lundgren kot Svengeance ter Danny Trejo kot Stronghold. Vse te omenjamo zato, ker je film sicer predviden v slovenski sinhronizirani različici, vendar ga toplo priporočamo v izvirni glasovni zasedbi.

Za nadvse simpatično glasbo je poskrbel Heitor Pereira, znan že po glasbenem delu za Minione (2015) in nadaljevalni franšizi Jaz, baraba (Despicable Me). Torej: Minioni za toplo poletje.