Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kolumna
MEHURČEK ZA MEHURČKOM

MEHURČEK ZA MEHURČKOM

Nejc Krevs, 16.09.2022 20:16:47

Ujeti v cikle enih in istih družbenih krogov (ne)zavedno drvimo v smeri monolitnega popačevanja stvarnosti, saj nas mnenje, namera in pogled tistega zunaj našega socialnega mehurčka ne zanima ali nas celo jezi in spravlja v zadrego.

Delite na:

Brez občutka, da smo slepi in gluhi za kritike in da znamo delati tudi napake, živimo v prepričanju, da delamo vse prav in v skladu z visokimi standardi. Svet se kar naenkrat pomanjša, saj nas cona udobja v svoji ozkosti zadovolji in pusti site, sploh ker dežujejo (samo)pohvale, trepljanje po ramenih in trkanje po lastnih prsih. No, če je trenutek pravi, potem se kdaj prikrade tudi lakota po samokritičnosti, ki vsake toliko kliče na vest.

Ljudje smo rojeni za navade. Nekatere so vsiljene, druge so plod naših pričakovanj, tretje so odraz potreb ljudi iz mehurčka. Te znajo biti še posebej nevarne. Za tiste, ki so prepozni, nikoli ne pride spoznanje, da znamo tako zavzeto in neumorno služiti neki družbi, sistemu in instituciji, da pozabimo na sebe. Še huje je, ko to postane vse, kar imamo, in osmišlja našo prihodnost. Takrat prihodnosti ni več, nas pa tudi ne.