138mv Svet24.si

Poročil se je modrijan Rok Švab

vid1 Svet24.si

»Draga hči, rad te imam in vedno se boš lahko ...

putin ruska kapelica bobo2 Necenzurirano

Vsi naši rusofili #kolumna

nina krajnik-pl Reporter.si

Vili Kovačič nad Nino Krajnik: Tvoja ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić poskrbel za obilo smeha! Takole je ...

big-brother Njena.si

Prvič o skrivnosti: Kdo je bil slovenski Big ...

prepelic-tobey Ekipa24.si

Spet se dviga prah! Kaj to pomeni za slovensko ...

Kolumna
MEHURČEK ZA MEHURČKOM

MEHURČEK ZA MEHURČKOM

Nejc Krevs, 16.09.2022 20:16:47

Ujeti v cikle enih in istih družbenih krogov (ne)zavedno drvimo v smeri monolitnega popačevanja stvarnosti, saj nas mnenje, namera in pogled tistega zunaj našega socialnega mehurčka ne zanima ali nas celo jezi in spravlja v zadrego.

Delite na:

Brez občutka, da smo slepi in gluhi za kritike in da znamo delati tudi napake, živimo v prepričanju, da delamo vse prav in v skladu z visokimi standardi. Svet se kar naenkrat pomanjša, saj nas cona udobja v svoji ozkosti zadovolji in pusti site, sploh ker dežujejo (samo)pohvale, trepljanje po ramenih in trkanje po lastnih prsih. No, če je trenutek pravi, potem se kdaj prikrade tudi lakota po samokritičnosti, ki vsake toliko kliče na vest.

Ljudje smo rojeni za navade. Nekatere so vsiljene, druge so plod naših pričakovanj, tretje so odraz potreb ljudi iz mehurčka. Te znajo biti še posebej nevarne. Za tiste, ki so prepozni, nikoli ne pride spoznanje, da znamo tako zavzeto in neumorno služiti neki družbi, sistemu in instituciji, da pozabimo na sebe. Še huje je, ko to postane vse, kar imamo, in osmišlja našo prihodnost. Takrat prihodnosti ni več, nas pa tudi ne.