bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Kolumna
Mati narava ...

Mati narava ...

Karmen Spacapan, 24.05.2023 09:30:31

Delite na:

Čas, ki se izteka kot peščena ura, je v teh dneh končno prinesel olajšanje. Po obdobju, ki ga je zaznamovala izmenjava mrzlih deževnih dni in obilnih nalivov, je prišlo lepše vreme, naše dolgo pričakovano obdobje sončnih dni in brezskrbnosti. Obdobje, ko narava pokaže svoj najlepši obraz, je tukaj. Široki zeleni travniki, bujna drevesa, barvito cvetje in melodije ptic oznanjajo prihod toplega vremena, ki s seboj prinaša obilo priložnosti za radost in veselje.

V tednu, ki je zdaj za nami, je narava pokazala svojo moč. Priča smo bili njenemu divjanju, ko so močne poplave zavzele dele Slovenije in Italije. Moč narave, ne glede na to, kako lepa je lahko, nosi tudi uničujočo plat, ki je sposobna povzročiti veliko trpljenja.

Ljudje, ki živijo na poplavljenih območjih, so se znašli v resnično težki situaciji. Spoprijemali so se z neskončnimi izzivi, od prizadevanja za ohranitev lastne varnosti in varnosti svojih najdražjih do prilagajanja na nenavadno okolje, ki je nastalo. Vse to, medtem ko se soočajo z nezmožnostjo dostopa do sodobne tehnologije, ki je postala osnovni steber našega življenja. V teh okoliščinah se je Elon Musk, milijarder in vizionar, odločil, da bo ponudil roko pomoči. Ustvaril je most do digitalnega sveta, in sicer z zagotavljanjem dostopa do interneta za poplavljena območja v Italiji, kar so ljudje tam nujno potrebovali. Ko ostanemo brez elektrike ali dostopa do spleta, se šele zavemo, kako odvisni smo od tehnologije.

A medtem ko se narava umirja, se človeški konflikti še vedno razvijajo. Človekovo sposobnost, da drugemu človeku povzroči toliko trpljenja, je težko razumeti. Ti trajajoči konflikti ponazarjajo grozljivo resničnost vojne in nas opominjajo, da je mir res edina pot.

Vendar pa v vsej temi obstajajo svetli trenutki … Preprosto druženje s prijatelji, ne glede na to, ali se odpravimo na izlet v naravo ali pa sedimo skupaj v udobju dnevne sobe, so trenutki, ki jih je treba ceniti. Svet okoli nas lahko postane napet in nepredvidljiv, vendar so ti trenutki druženja in sprostitve tisti, ki nas opominjajo na pomen medčloveških vezi.

Če niste tip, ki bi iskal zunanje dogodivščine, vam lahko televizija ponudi različne možnosti za sprostitev. Danes obstajajo številne serije in filmi, ki so zasnovani tako, da gledalcu ponudijo pobeg iz realnosti. Včasih je dovolj, da se potopimo v svet fikcije, pa se sprostimo od težav dneva. Prelistajte spored, zagotovo boste našli kaj, kar bo ustrezalo vašemu okusu in razpoloženju. Drage bralke in dragi bralci, vem, da boste tudi v tem sporedu našli marsikaj takega, ki vas bo nasmejalo in spravilo v dobro voljo. Želim vam krasen vstop v tople dni, veliko sreče in sproščenega smeha.