Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kolumna
Ljubezen

Ljubezen

Karmen Špacapan, Vklop, 07.03.2019 08:01:10

Teden, ki je minil, je bil žal v znamenju mnogih slovesov ... ko sem bila najstnica, sem kot večina deklic, ki so šele spoznavale same sebe, dobesedno živela v nanizanki Beverly Hills in upala, da bosta Brenda in Dylan spet par, spet zaljubljena in spet srečna ...

Delite na:

No, Brenda in Dylan ne bosta nikoli več par, nikoli več se ne bosta objela, poljubila, saj je Dylan (Luke Perry) mnogo prezgodaj odšel s tega planeta. Nekaj let kasneje, ko sem spoznavala glasbo, sem seveda spoznala tudi skupino The Prodigy. Pevec Keith se je sam odločil, da bo odšel ... Kako žalostno se mi zdi to zavedanje, da se neko obdobje končuje, da ni več poti nazaj.

Moramo obrniti list in iti naprej, ni poti nazaj, ne gre. Sanje so tiste, ki nas peljejo naprej, sanje, želje, ambicije in seveda tudi ljubezen. Pred več kot enajstimi leti sem spoznala deklico, ki je živela v nekem svojem sanjskem svetu. Tako kot jaz, ko sem bila še najstnica, je tudi ona svoj prosti čas preživljala v izmišljenem svetu, ki se skriva v naših televizorjih. Svetlolasa in vedno nasmejana deklica iz Kisovca se je nekega dne pojavila v uredništvu, kjer sem tedaj delala, in me prosila, ali bi lahko pisala za nas – ali bi lahko s svojega vidika predstavljala tedaj zelo popularne Rebelde. Sprejeli smo jo v uredništvo, grdo rečeno – preizkusili smo jo. Že njeni prvi članki so bili fenomenalni, takoj nas je prepričala in takoj nam je bilo jasno, da bomo z njeno ljubeznijo do tega, kar počne, MI dosegali velike rezultate ... In smo jih. To deklico je entuziazem vodil naprej ... Vsak dan je vstajala zelo zgodaj, okoli 4.30, da se je lahko s prvim vlakom pripeljala v Ljubljano. S tako ljubeznijo je pisala o televizijskem fenomenu Rebelde, da je kmalu postala urednica spletne strani ... Sčasoma se je začela lotevati tudi drugih tem – od glasbe, gledališča do filma. Toda njeno srce je vedno poskočilo, ko je pisala o kakšni telenoveli. Njen neverjetni entuziazem jo je pripeljal tako daleč, da je zdaj zaposlena na Pop TV in da dela to, o čemer je od nekdaj sanjala. S krasno Almo, ki je dokaz, da nas sanje in seveda trdo delo lahko popeljejo tja, kamor smo si vedno želeli, se je pogovarjala Teja Pelko.

Kaj naj še napišem – vsi novinarji bi morali biti vsaj malo podobni Almi – ne bi smeli le čakati na sporočila za javnost, na novičke, ki jih napišejo kar sami akterji, ki želijo kakšno objavo, ne bi smeli le sedeti in buljiti v monitorje ter pritiskati CTRL + C in CTRL + V, temveč bi morali ven – v zgodbe, ki nam jih ponuja ta krasni svet. Mi, novinarji Vklopa, se trudimo biti taki – radi gremo ven, radi sami poiščemo zgodbe, saj nas vodi naprej prav entuziazem in ljubezen do tega, kar počnemo. Tako, kot je je ljubezen vodila in še vedno vodi Almo.

Objavljeno v reviji Vklop št. 10, 7. 3. 2019.