Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kolumna
Kosovni odpadki

Kosovni odpadki

Karmen Špacapan, Dom2, 08.05.2019 07:15:33

So dnevi v mojem življenju, ko se počutim dobesedno kot »kosovni odpadek« ...

Delite na:

Tisti, ki ga postavimo pred naše domovanje in ki tam čaka na odvoz, v družbi drugih kosovnih odpadkov. Na srečo je takih dni malo, saj sem večinoma vedno v pogonu in dejansko se nimam časa smiliti sama sebi. Vendar tu in tam pač ta občutek enostavno butne ven in takrat moram nekaj ustvariti – to je edini protistrup temu mojemu pesimističnemu stanju.

Kakšno naključje je torej bilo, da je točno na dan, ko mi je res šlo vse narobe, pred našo hišo začel rasti kup kosovnih odpadkov. V pičlih dveh urah je ta kup že zakril okna pritličja. Odločila sem se, da moram tudi sama to izkoristiti in narediti »čistko«. Na kup sem tako odvrgla popolnoma zmajano Ikeino mizico in pokvarjen televizor. Seveda sem k televizorju prislonila še daljica z delujočimi baterijami. Še preden sem se odpravila nazaj v stanovanje, si je neki mimoidoči gospod začel ogledovati moj televizor. Pristopil je k meni in vprašal, kaj ne deluje. Iskreno sem mu povedala, da je pač padel na tla, in gospod ga je vseeno vzel.

57485728_10218501880000283_9220861409426931712_o.jpg
Potem

Tedaj se je izza ovinka pojavil moj bratranec Tomi. Z zanimanjem je začel opazovati kup odpadkov in mi takoj s prstom pokazal na zelo nenavaden stol. »Daj, vzemi ga, zelo dobro bo videti v tvojem stanovanju,« mi je rekel. Stol sem si nekaj časa skeptično ogledovala, nakar sem prosila Tomija, če mi ga pomaga odnesti gor. Hm, v stanovanje sem si očitno prinesla svoj »antidepresiv«. Skrbno sem ga očistila, privila vijake, zalepila majave dele in se lotila barvanja. Iz rdečega sem ga prebarvala v srebrnega. Zvečer sem si ga ponosno ogledovala in ugotavljala, da še nekaj manjka ... Spomnila sem se, da bi ga lahko okrasila z novoletnimi lučkami, zakaj pa ne? In prav to sem storila, kljub temu da so božični in novoletni prazniki že zdavnaj minili!

Zvečer sem sebi, Tomiju in sinčku Nikolasu skuhala čaj, na stol položila nekaj dišečih svečk in ugotovila, da mi je prav ta kos pohištva pomagal do veliko boljšega počutja. Lepo je kaj narediti in urediti sam ... in v naši reviji lahko dobite kup zanimivih namigov, kako.

Prijetno branje, Karmen

Objavljeno v reviji Dom2 št. 3, 29. 4. 2019.