900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kolumna
Komentar

Komentar

Dragan Bulič, Vklop, 11.03.2019 10:46:02

Prejšnji četrtek sem pohvalil nekaj naših glasbenikov, ki jim je uspelo nastopiti v tujini, zdaj pa so sosedje sklenili, da nam to bogato povrnejo.

Delite na:

To še posebno velja za hrvaške izvajalce, brez katerih pač ne moremo in bodo spet preplavili ljubljanske odre. Pustnega rajanja v Prekmurju in obalnega koncerta za 8. marec raje ne omenjam, saj se tudi v naši prestolnici veliko dogaja, še več, celo v sobotni nagradni križanki je bilo glavno geslo Petar Grašo (upam, da me bodo izžrebali?). Pričelo se je že z lanskim žalovanjem in nastopi v spomin na Oliverja Dragojevića, seveda brez naših izvajalcev, pa s poslovilno turnejo Novih fosilov, potem pa: 

1. 1. Soul Fingers, 18. 1. Crvena jabuka, 30. 1. Zdenka Kovačiček, 1. 2. Tomislav Bralić in Klapa Intrade, 14. 2. Zdravko Čolić, 17. 2. 4 Tenors, 18. 2. Tereza Kesovija, 20. 2. Let 3, v marcu prihajajo Doris Dragović, Maksim Mrvica, Zabranjeno pušenje, Goran Bare i majke, Bajaga, Nina Badrić ter Dragana Mirković (Šaban Šaulić je odpovedan, ker je tragično umrl v Nemčiji), pa kasneje še Riblja čorba, Željko Joksimović, Massimo Savić, Đorđe Balašević, Parni valjak in hrvaški raper VojkoV, za katerega še nikoli nisem slišal! In če dodamo še koncerte tujih izvajalcev, ki služijo denar z oponašanjem originalnih izvajalcev, kot so Dire Straits Experience, Abba&Queen Tribute Show, Higher-On Maiden (kopija Iron Maiden) ter The Bohemians, ki so že dva meseca pred 3. aprilom razprodali Halo Tivoli (medtem so dodali še en koncert!), potem je jasno, da krize, o kateri pišejo naši časopisi, ni!

Smo pa v dobrih dveh mesecih izgubili že tri znane glasbenike, in sicer  trobentača in skladatelja Urbana Kodra, maskoto skupine Agropop Šerbi ter nekdanjega basista Belih vran in tudi mojega dolgoletnega radijskega sodelavca, Djura Penzeša. Naj počivajo v miru. In za konec še popevki dneva na Valu 202 7. marca 1991: skupina Co Co ter lepa dolenjska balada Ti in pa tema iz TV nadaljevanke Twin Peaks z naslovom Falling, ki jo je zapela ameriška pevka Julee Cruise.

Objavljeno v reviji Vklop št. 10, 7. 3. 2019.