tesno Svet24.si

Najemodajalci bi za enoposteljno sobo radi ...

tone stojko Svet24.si

Izkušen fotoreporter osupel, policaj mu je ...

dunaj, AKH, bolnišnica Svet24.si

V največji dunajski bolnišnici vsi covidni ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

Creator Njena.si

Jesen bo v znamenju tega trenda

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

Kolumna
Ko v Savudriji odpihne čisto vse!

Ko v Savudriji odpihne čisto vse!

Karmen Spacapan, 22.07.2021 15:12:03

V zadnjem času si kar ne moremo oddahniti. Ta virus in vse, kar je povezano z njim, je pač spravil ves svet na kolena. In ko smo že mislili, da slabše pa res ne more biti ...

Delite na:

... se zgodi še narava, ta se razbesni in pokaže svoje zobe ter še dodatno udari po Evropi. Poplave, nevihte, plazovi – ogromno mrtvih in pogrešanih. Res je, smo na kolenih in zdi se, kot da je prav narava tista, ki nam je sedaj zažugala in nas opozorila, da nismo MI glavni na tem planetu, da moramo imeti večje spoštovanje do naše matere zemlje. Sicer pa imam občutek, da si nekateri mislijo, da so glavni ne samo na Zemlji, temveč kar v celem vesolju. In mislim, da to enostavno ni prav. Složno bi morali sobivati z vsem, kar živi okoli nas, spoštovati bi morali vse, od Zemlje, rastlin, živali in seveda sočloveka … Obnašati bi se morali drugače. Ampak ne, to ni v naši naravi. Torej, teden, ki je za nami, nam je pokazal zobe, in to prav konkretno. V savudrijskem kampu, kjer smo postavili prikolico, v kateri sedaj uživa moja mama Lidija, se je razbesnelo neverjetno neurje. Uničujoč vodni vrtinec je pridivjal iz smeri Umaga proti kampu. Na srečo je našo prikolico le oplazil ter presneto prestrašil mojo mamo, a je močno udaril v drugem delu kampa, kjer je ruval drevesa in uničeval vse, kar je uspel zajeti. Kot v kakšnem apokaliptičnem filmu, šotori so leteli po zraku, veje so se lomile in padale na ljudi … Groza je trajala le pet minut, posledice pa so odpravljali cel teden. Na žalost je bilo tudi nekaj poškodovanih, ki so jih odpeljali v bližnjo bolnišnico … Skratka, huda ura tudi tu, čisto blizu nas. Ko sem prišla po mamo, sem naredila nekaj fotografij, sicer je bilo že vse pospravljeno, vendar so bile posledice še kako vidne. Upam, da bo prihajajoči teden bolj prijazen … Da se bodo zadeve čim bolj umirile in da bomo s hladno pijačo v roki in v sproščenem vzdušju lahko v miru gledali olimpijske igre in navijali za naše športnike in športnice. Za slednje pa smo vsi složni, da so res kralji in kraljice in da se jim mora resno pokloniti cela država.

Uživajte v poletju, saj ga bo prekmalu konec in spet bo pritisnil mraz, na noge si bomo navlekli tople nogavice in se spet udobno namestili pred televizor … To se bo zgodilo res zelo kmalu, zato uživajte poletje.