018mv Dobra karma

»Če je moški do žensk preveč prijazen, se to ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

FOTO: Za Harryja in Meghan bo vsega konec 1. ...

melania trump bozic nacrti tw1 Reporter.si

Poglejte, koga vse je Melania pripravljena ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Kolumna
Klovni in lutke

Klovni in lutke

Karmen Spacapan, 05.12.2019 08:00:00

Slovenska mesta so okrašena, v Ljubljani so pretekli teden prižgali luči in začela se je decembrska evforija. Sicer mi je osebno precej čudno, da se lučke prižgejo 29. novembra, torej na dan, ki ga imam jaz v spominu zaradi čisto drugih zadev ... tako kot večina ljudi, ki so še živeli v nekdanji Jugoslaviji.

Delite na:

Osebno bi bila bolj zadovoljna, če bi lučke prižgali v decembru, in ne v novembru. Kaj pa vem, vse skupaj se mi zdi že malce pretirano ... Neučakano, namenoma nam nastavljajo pasti, v katere pademo, in zapravimo na kupe in kupe denarja. No, seveda, če ga imamo.

f3e002d574388b9cec6b7e61a7e01793.jpeg
Klovn
.

Toliko bolj zadovoljna pa sem bila, ko smo jo s partnerjem in sinom mahnili v staro Gorico, kjer je spet zaživel Andrejev sejem. Ogromno stojnic s sladkarijami, turškim medom, ki mu mi Primorci rečemo kar 'mandrulat', in z obveznimi, konkretno mastnimi 'fritelami'. Popoldne in del večera smo preživeli v središču Gorice, kjer nas je seveda najbolj navdušila hiša strahov. Moram pa povedati, da je ta hiša strahov stara že skoraj toliko kot jaz. A vseeno ohranja svoj čar – no, upam, da ga tudi jaz. Šalo na stran ... Polni pričakovanja smo se odpravili v temačno notranjost in skakali ter kričali vsakič, ko je izza vogala pogledala kakšna lutka – saj vendarle že vse poznam, sem pomislila, ampak še vedno nekako 'delujejo' name – še vedno mi poženejo vsaj malo strahu po žilah.

V velikem goriškem lunaparku pa sem naletela tudi na 'simpatičnega' plastičnega klovna in moram povedati, da me je kar zmrazilo. Precej jasno mi je tudi, zakaj – le pred nekaj meseci sem si ogledala drugi del grozljivke Tisto (It) in v krasnem lunaparku, ki me spominja na otroštvo, našla kar nekaj podobnosti. To so zame dobre grozljivke, take, ki ti poženejo strah v kosti zato, ker se ti vse zdi nekako domače, mogoče ... Da tudi klovn, ki skoči izza ovinka, je mogoč.

V našem sporedu boste lahko videli, da nam televizijski kanali ponujajo kar pester izbor grozljivk. Ena od teh je tudi Annabelle, grozljiva lutka, ki ni nič kaj prijazna. Skratka, za tiste, ki imate radi grozljivke, bo izbor v decembru kar pester ... Drugi boste pa lahko spet gledali Sam doma, mar ne?