GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Kolumna
Kar ducat ženskih orgazmov!?

Kar ducat ženskih orgazmov!?

Brane Kastelic, Zvezde, 14.08.2018 08:54:01

Danes ko to pišem (torek, 31. julij), je v Britaniji državni dan orgazma (res, res, in to sploh ni slaba ideja, če ste po naključju pomislili, kaj se grejo ti Britanci).

Delite na:

Ob vsakem državnem dnevu orgazma se pojavi kakšna nova trditev domnevnih izvedencev za … orgazem. Vedno gre za nekaj domnevno novega pri ženskem orgazmu, ker, resnici na ljubo, moški orgazem ni nekaj problematičnega. Skoraj vsi moški nimajo problemov s »prihajanjem«, kar precej pa jih ima problem s prezgodnjim prihajanjem. Prezgodnjim za … partnerice. O tem kdaj drugič, tokrat o odkritju ducata (dvanajstih) različnih ženskih orgazmov, ki naj bi jih – pozor! – lahko doživljalo »vsako žensko telo«. Žensko telo? Ne ženska? Tako so napisali.

Enega od njih so v angleščini poimenovali »snoregasm« (smrčalni orgazem). Vsako žensko telo naj bi ga lahko doživljalo, medtem ko ženska spi. Če med spanjem smrči? Tako nekako. Kaj natančno ima ženska od tega, da njeno telo doživi orgazem med spanjem, niso razložili. Prav tako ni jasno, ali mora smrčati, da se zgodi.

Gremo po vrsti. Na prvo mesto so uvrstili najbolj znan in, kot dodajajo, najlažje dosegljiv klitorisni orgazem, ki naj bi ga doživljalo več kot devetdeset odstotkov žensk z draženjem (božanjem in drugimi metodami) klitorisa. Ta mali delček ženske anatomije je nekaj prav posebnega, ker je tam, kjer je, samo zaradi enega samega razloga: užitka. Tudi drugi deli ženskega in deli moškega telesa prinašajo užitek, vendar je klitoris edini, ki ima samo eno vlogo. Vsi drugi imajo še kakšno vlogo. Njegov veliki moški brat penis ima dve dodatni vlogi. Raziskovalci ugotavljajo, da samo tretjina žensk redno doživlja klitorisni orgazem med spolnim občevanjem. Nove raziskave so potrdile, kar sem trdil že davno: da pri ženskah obstajajo precejšnje mednožne anatomske razlike, ko gre za razdaljo med klitorisom in vaginalnim ustjem. Manjša ko je ta razdalja oziroma bližje ko je klitoris vaginalnemu ustju, lažje ženska doživi klitorisni orgazem med občevanjem. Zelo logično, saj je klitoris deležen več trenja, bližje ko je vaginalnemu ustju, posebno v primernih položajih. Na drugo mesto so uvrstili »vaginalni/točka G orgazem«, čeprav še ni soglasja o tem, ali razvpita točka G, majhen, z veliko živčki bogat predel na sprednji steni vagine, obstaja ali ne. V vsakem primeru nekatere ženske lahko doživljajo orgazem, če ali glavica penisa ali prsti ali kaj tretjega dražijo ta predel v vagini, ki ga imamo nekateri za notranji del klitorisa. Na tretjem mestu je tako imenovani mešani orgazem, ki je posledica božanja več erogenih delov ženskega telesa hkrati (od vagine, klitorisa do prsi in vseh drugih delov telesa, ki ženski prinašajo užitek). Na četrto mesto so uvrstili večkratni orgazem, ki je ali zaporeden (orgazmi z vmesnimi enominutnimi zavestnimi premori) ali serijski (nizanje orgazmov, ki se prelivajo drug v drugega – nekatere ženske jih lahko doživijo tudi sto in več). Peti je analni orgazem: razmeroma precej žensk trdi, da ga doživljajo. Šesti je že omenjeni orgazem, ki ga ženska lahko doživlja med spanjem. Sedmi je cervikalni orgazem (orgazem materničnega vratu), ki naj bi ga ženske dosegale med čim bolj globokim prodiranjem penisa v vagino (položaji od zadaj, posebno »pasji«). Naslednja sta orgazma točk U (draženje miniaturnega predela med sečnico in vagino, ki ga obdajajo skriti notranji deli klitorisa) in A (draženje miniaturnega predela v vagini, ki je med materničnim vratom in mehurjem). Na deseto mesto uvrščajo orgazem bradavic. Ja, so ženske, ki jim pride že samo zaradi primernega draženja bradavic. Enajsti orgazem v angleščini imenujejo »coregasm«. Core zato, ker gre za »glavne mišice«, zgodi pa se pri telovadbi teh mišic ali takoj po njej. Na zadnjem, dvanajstem mestu je »podaljšani seksualni odziv«, kar je malce zapleten izraz za podaljševanje katerega koli orgazma, pri katerem sočasno sodelujejo različna živčevja. Ta naj bi bil tako močan, da spominja na … potres.

Kaj reči na vse to? Ne zapletajte, ne analizirajte in ne razmišljajte o tem, kateri orgazem doživljate in katerega ne. Posebno ne o tem, katerega ne. Vsak orgazem je dober, največ pa je tako in tako mešanih, v katerih ima zvezdniško vlogo carski klitoris.