nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. februarja

janez jansa volitve 2018 pl11 Reporter.si

Andrej M. Poznič: Smrtni strah pred velikim ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

lea sirk evrovizija Njena.si

Lea Sirk o medijskem linču

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

Kolumna
In komu je podoben?

In komu je podoben?

Karmen Spacapan, 05.09.2019 08:00:00

Kje je meja med tem, kar delamo za svojo dušo, in tem, kar delamo za preživetje? Hm, pri nekaterih sklepam, da je jasno začrtana.

Delite na:

Tisti, ki na primer opravljajo težko tovarniško delo, ki jih preganja neusmiljenost tekočega traku, ali pa mogoče tisti, ki osem ur presedijo pred trgovsko blagajno, kjer jih preganja neusmiljeno število skeniranih artiklov na minute … Za te in za še mnogo drugih ljudi mislim, da lahko rečem, da tega ne počnejo za svojo dušo, temveč za preživetje. Sama imam nekoliko več sreče, saj se to, kar počnem za preživetje, krasno prepleta s tem, kar počnem za svojo dušo. Glasba, film, televizija … Vse to mi je všeč, pri vsem tem uživam in sem srečna, da opravljam delo urednice te krasne revije, ki jo držite v rokah. Med mojimi kolegi je kar nekaj podobnih meni. Takih, ki z neizmerno strastjo opravljajo svoj poklic, takih, ki se sredi noči zbudijo z zgodbo v glavi, vstanejo in jo napišejo. Ena od teh je gotovo izjemna Sonja Javornik, brez katere si ne predstavljam slovenskega medijskega prostora. Lepotička bogatih oblin in krasnih rdečih las je tista, ki ima v malem prstu celo slovensko in tudi balkansko sceno. Še ena, ki živi za to, kar dela, je gotovo Teja Pelko. Njene črne oči so tako globoke, kot je poznavanje gledališke in kulturne scene na splošno. Neverjetna je – vse ima v malem prstu. Da ne govorim o seksi Karmen Klinc – glasba je njeno življenje in v vsakem njenem članku ali intervjuju se to še kako kaže.

Še eden od takih, ki sicer ni sodelavec revije Stop, je pa novinar časopisa novice Svet24, je Gašper Petovar. Visok in zelo impozanten človek, ki že s svojo prezenco naredi markanten vtis. Gašper je že v televizijski karieri razkril ogromno stvari, zanj lahko z gotovostjo rečem, da je pravi raziskovalni novinar, tak, kakršnih v Sloveniji primanjkuje. Tak, ki se ne »prodaja« najboljšemu ponudniku za različne vprašljive usluge, ampak ljudstvu prek svojih člankov dejansko sporoči, kar mora ljudstvo vedeti! No, Gašper je res pravi multipraktik, ukvarja se namreč tudi s filmom, o čemer lahko preberete na strani 22. Naj vam nekaj zaupam: Gašper se mi med drugim zdi neverjetno podoben enemu od največjih hollywoodskih zvezdnikov. Kar prelistajte do strani 22 in boste najbrž sami ugotovili, na katerega igralca namigujem!

Prijetno branje!