Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Kolumna
Hitri in drzni kar naprej

Hitri in drzni kar naprej

Mitja Reichenberg, 02.08.2019 12:30:00

Mislili bi si, da smo od Hitrih in drznih videli že vse, kar je bilo treba, a ni tako. Filmski producenti so prepričani, da še niso izželi našega potrpljenja do konca, zato so nam ponudili nov del franšize Hitri in drzni: Hobbs in Shaw (režija David Leitch), v kateri se zdaj prvič kot osrednja lika pojavita Dwayne Johnson (Luke Hobbs) in Jason Statham (Deckard Shaw).

Delite na:

​​Odkar sta se prvič srečala v sedmem delu franšize (Hitri in drzni, 2015), sta si Luke Hobbs (zvest agent Diplomatske varnostne službe) in Deckard Shaw (nekdanji pripadnik britanskih posebnih enot) v laseh in skušata drug drugega nadvladati.

A vse se spremeni, ko genetsko okrepljeni anarhist Brixton (Idris Elba) prevzame nadzor nad zahrbtno biološko grožnjo, ki lahko za vedno spremeni človeštvo, obenem pa doseže odlično in neustrašno agentko MI6 Hattie Shaw (Vanessa Kirby), ki je mimogrede Shawova sestra. Hobbs in Shaw, sicer zaprisežena sovražnika, morata sodelovati, da bi nadvladala edinega človeka, ki bi lahko bil slabši od njiju.

Lahko se strinjamo, da ta akcijski triler odpira popolnoma nova vrata v omenjeni franšizi, saj se akcijski prizori dogajajo po vsem svetu: od Los Angelesa do Londona, od strupenega Černobila do prelepe Samoe. Film vedno bolj postaja nekakšna bondiada, kombinacija vsega: od Matrice do podobnih reševanj sveta z mešanico umetne inteligence, superjunakov, neuničljivih barab in podobne navlake v obliki mutantov ter genetsko spremenjenih humanoidnih morilcev.

Morda v tem primeru celo ne gre za klasično nadaljevanje franšize, kot bi pričakovali. Film je nekakšen »spin-off«, torej obzgodba, ki postavlja neke dele prejšnjih Hitrih in drznih v drugo luč, vsekakor pa v nove smeri razvoja. Filmsko glasbo je naredil že uveljavljen skladatelj Tyler Bates, ki ga najbolj poznamo po filmih, kot so 300, John Wick in Varuhi galaksije. Tako so novi Hitri in drzni tudi zanimiv in divji glasbeni spektakel, »roller coaster« na platnu.