nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. februarja

janez jansa volitve 2018 pl11 Reporter.si

Andrej M. Poznič: Smrtni strah pred velikim ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

Pika Božič Njena.si

Nekoč priljubljena pevka Pika Božič iskreno o ...

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

Kolumna
Hitri in drzni kar naprej

Hitri in drzni kar naprej

Mitja Reichenberg, 02.08.2019 12:30:00

Mislili bi si, da smo od Hitrih in drznih videli že vse, kar je bilo treba, a ni tako. Filmski producenti so prepričani, da še niso izželi našega potrpljenja do konca, zato so nam ponudili nov del franšize Hitri in drzni: Hobbs in Shaw (režija David Leitch), v kateri se zdaj prvič kot osrednja lika pojavita Dwayne Johnson (Luke Hobbs) in Jason Statham (Deckard Shaw).

Delite na:

​​Odkar sta se prvič srečala v sedmem delu franšize (Hitri in drzni, 2015), sta si Luke Hobbs (zvest agent Diplomatske varnostne službe) in Deckard Shaw (nekdanji pripadnik britanskih posebnih enot) v laseh in skušata drug drugega nadvladati.

A vse se spremeni, ko genetsko okrepljeni anarhist Brixton (Idris Elba) prevzame nadzor nad zahrbtno biološko grožnjo, ki lahko za vedno spremeni človeštvo, obenem pa doseže odlično in neustrašno agentko MI6 Hattie Shaw (Vanessa Kirby), ki je mimogrede Shawova sestra. Hobbs in Shaw, sicer zaprisežena sovražnika, morata sodelovati, da bi nadvladala edinega človeka, ki bi lahko bil slabši od njiju.

Lahko se strinjamo, da ta akcijski triler odpira popolnoma nova vrata v omenjeni franšizi, saj se akcijski prizori dogajajo po vsem svetu: od Los Angelesa do Londona, od strupenega Černobila do prelepe Samoe. Film vedno bolj postaja nekakšna bondiada, kombinacija vsega: od Matrice do podobnih reševanj sveta z mešanico umetne inteligence, superjunakov, neuničljivih barab in podobne navlake v obliki mutantov ter genetsko spremenjenih humanoidnih morilcev.

Morda v tem primeru celo ne gre za klasično nadaljevanje franšize, kot bi pričakovali. Film je nekakšen »spin-off«, torej obzgodba, ki postavlja neke dele prejšnjih Hitrih in drznih v drugo luč, vsekakor pa v nove smeri razvoja. Filmsko glasbo je naredil že uveljavljen skladatelj Tyler Bates, ki ga najbolj poznamo po filmih, kot so 300, John Wick in Varuhi galaksije. Tako so novi Hitri in drzni tudi zanimiv in divji glasbeni spektakel, »roller coaster« na platnu.