Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Kolumna
Hiter kot strel

Hiter kot strel

Mitja Reichenberg, 09.08.2022 12:00:05

Delite na:

Film Hiter kot strel (Bullet Train) je prihajajoča ameriška akcijska komedija režiserja Davida Leitcha po scenariju Zaka Olkewicza. Temelji na japonskem romanu z naslovom Maria Beetle (izdan v angleščini kot Bullet Train), ki ga je napisal Kōtarō Isaka. V filmu igrajo Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji, Hiroyuki Sanada, Michael Shannon, Benito A Martínez Ocasio in Sandra Bullock. Torej sama precej velika imena.

Zgodba pravi takole: izurjeni morilec Pikapolonica/Ladybug (Brad Pitt) se želi odpovedati življenju poklicnega morilca, a ga njegova vodnica Maria Beetle (Sandra Bullock) povleče nazaj z nalogo na vlaku iz Tokia v Kjoto. Na vlaku on in drugi štirje tekmovalni morilci (Prince-Joey King, Tangerine-Aaron Taylor-Johnson, Lemon-Brian Tyree Henry in Yuichi Kimura-Andrew Koji) odkrijejo, da so vsi njihovi cilji povezani. Skratka – v filmu je za umret dovolj morilcev. In kovček, seveda.

Hiter kot strel je sprva razvil Antoine Fuqua, ki je film tudi produciral s svojo družbo Fuqua Films. Film je bil prvotno mišljen kot precej nasilna akcijska kriminalka, vendar se je projekt med razvojnim procesom spremenil v komedijo, a z oceno R. Junija 2020 je bilo objavljeno, da je Sony Pictures najel Davida Leitcha za režijo, naslednji mesec pa je k filmu pristopil še Brad Pitt. Sandra Bullock se je pridružila ekipi leto zatem (februarja 2021), da bi nadomestila Lady Gaga, saj je morala ta izstopiti zaradi sporov pri načrtovanju s filmom Hiša Gucci.

Res je, da je film nekakšna komična sestavljanja, morda celo rahla parodija na vse mogoče tovrstne (že videne) filme, a vendar ima tudi dobro stran. Glasbo je namreč ustvaril Dominic Lewis, filmski skladatelj, ki je delal v glasbenem oddelku filmske franšize Kingsman. Torej podobno žanrsko obarvane akcije, v kateri se včasih ne ve, kdo je kdo. In nekaj takšnega je tudi film Hiter kot strel. Priporočamo ga lahko kot resnično hitro in drzno sprostitev z nekaj napetosti, akcije in satire.

***null***