stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kolumna
Gorska mora

Gorska mora

Marjana Vovk, Vklop, 10.05.2018 10:45:40

Očitno so se gorske sanje spremenile v gorsko moro.

Delite na:

Začelo se je bleščeče, pompozno, z veliko hrupa: Planet TV je novo domačo serijo Gorske sanje, ki je nadomestila Eno žlahtno štorijo, napovedal z velikim dogodkom v prestižnem ljubljanskem hotelu (edinem s petimi zvezdicami v prestolnici), kjer se je poleg ekipe serije zbrala še vsa preostala slovenska smetana. Tako velik (in sklepamo, da tudi drag) dogodek je napovedoval, da s serijo mislijo resno in da bo ta eden paradnih konj njihovega programa. Vsaj tako se nam je ob vsem tem pompu zdelo. Očitno smo se motili, saj so se že kaj hitro začela pojavljati šušljanja, da ni vse tako lepo, kot se na prvi pogled zdi. Vse glasnejše so postajale govorice, da se zapleta – kje pa drugje – pri financah, da ustvarjalci, ki so pridno garali in snemali (celo v hudi zimi pri nizkih temperaturah), niso dobili obljubljenega plačila. Kmalu je postalo jasno, da serija verjetno ne bo dosegla gledanosti Ene žlahtne štorije.

Zdaj pa smo ugotovili, da Gorskih sanj kar naenkrat ni več na sporedu. Brez uradne najave in pojasnila (torej zelo potiho, da ne napišem na skrivaj) so na Planetu serijo »umaknili s sporeda« in v njen termin uvrstili novo turško telenovelo Ženska. Uradnih pojasnil v zvezi z Gorskimi sanjami Planet še vedno ne daje, ustvarjalci pa za zdaj tudi uradno molčijo (razumljivo: verjetno čakajo na končni razplet in se medtem nočejo nikomur zameriti, morda pa se snemanje vendarle še nadaljuje).

Dejstvo je, da se je serija poslovila s sporeda po komaj mesecu in pol predvajanj (premiero je doživela 12. marca) ter da so jo prekinili sredi zgodbe; zadnji predvajani je bil 31. del, prvotno pa je bilo načrtovanih okoli 80 nadaljevanj. Gledalci so se nanjo komaj navadili, pa je že ni več. Konca serije torej ne bomo dobili, na končni epilog glede vsega dogajanja okoli nje pa bomo morali prav tako še počakati.

Očitno so se gorske sanje spremenile v gorsko moro. Predvsem mi je žal za vse igralce, ki so nedvomno dali vse od sebe. Pa škoda domače produkcije. Ne glede na resnico za vsem tem (kdo je v resnici kriv) bo gotovo ostal grenak priokus in veliko nezaupanje ustvarjalcev. Upam, da to na koncu ne bo vplivalo na ponovni zaton domače igrane produkcije, in to ravno, ko smo navdušeno dočakali njeno vstajenje, po katerem s(m)o gledalci tako hrepeneli.