Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kolumna
Glasbeni komentar

Glasbeni komentar

Dragan Bulič, 05.10.2019 08:00:00

V nedeljo sem zaman navijal za naše odbojkarje, a priznati je treba, da so bili Srbi boljši. Vseeno pa lahko dodam, da je drugo mesto naših, potem ko so premagali Ruse in Poljake, uspeh za tako majhno državo.

Delite na:

Ko smo že pri Slovencih: čez dva dni se nam v Kinu Šiška obeta zanimiv glasbeni dogodek, saj bodo tam zasavski fantje, ki slišijo na ime Orlek, praznovali svojih prvih 30 let. Da bo večer še zanimivejši in zabavnejši, bodo poskrbeli njihovi gostje, ki so že prej sodelovali z njimi: Big band Zagorje, 6pack Čukur in komik Matjaž Javšnik.

Zdaj pa skok v Ameriko, kjer je ravno na današnji dan 70 svečk upihnil Lindsey Buckingham, kitarist in pevec priljubljene skupine Fleetwood Mac. Gospod sicer že kakšno leto ni več z njimi, a verjamem, da so se njegove pesmi, ki jih je spesnil za to zasedbo (z nami so že več kot 50 let), zapisale v spomin tudi slovenskih ljubiteljev te glasbe. Te sreče pa nimata Ric Ocasek, šef ameriške skupine Cars, in v 80. letih priljubljeni pevec Eddie Money. Ric nas je zapustil 15. septembra, star 76 let, nekdanji policaj Eddie pa dva dni prej, potem ko je letos, kot Lindsey Buckingham, stopil v klub 70. A Amerika ne bi bila Amerika, če ne bi znala smrti izkoristiti v komercialne namene.

Na trgu sta se ponovno pojavili stari plošči, ki prinašata največje uspešnice obeh izvajalcev. Že leta 2002 je prvič izšel album skupine Cars, zdaj pa ga srečamo na visokem 32. mestu. Moneyeve uspešnice so izšle že leto prej, zdaj pa je plošča z 48. mestom dosegla svojo najboljšo uvrstitev. Tega pa ne bi mogli reči za prav tako pokojnega Princea. Že prejšnji teden sem pisal o o njegovih starih posnetkih, ki so jih zdaj prvič izdali v zgoščeni preobleki, in dodal, da me res zanima, kakšna bo domače uvrstitev. Novica za njegove oboževalce ni dobra, a naj bo. Album The Versace Experience Prelude se je namreč uvrstil na res skromno 170. mesto. No, pomembno je, da njihovi izvajalci hip hopa in rapa zavzemajo najvišja mesta, a o tem morda kdaj drugič.