Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kolumna
Glasbeni komentar

Glasbeni komentar

dragan bulič, 15.09.2019 10:00:00

Čeprav sem naredil malo reklame za koncert ob 45. obletnici skupine Ave v domačem Velenju, pa obisk žal ni bil takšen, kot smo ga vsi pričakovali. Verjetno bo vse drugače, ko bo tam čez dober teden nastopil Željko Joksimović, saj se ve, da v Velenju in okolici živi veliko potomcev rudarjev, ki so tja prišli v njegovem zlatem obdobju.

Delite na:

 Nič čudnega, da avtor vseh 18 pesmi na novi, dvojni kompaktni plošči Rešimo svet, kitarist in vodja skupine Ave Rajko Djordjevič, poje: »Kaj so naredili z našo deželico, saj vse prodali so, kje je ta d'nar?« A nato vseeno dodaja: »Jaz bom tu ostal, življenje bom temu mestu dal.« Lepo, ni kaj, kot tudi nova uvrstitev pokojne Whitney Houston, ki je po mojem pisanju v tej reviji, priplezala celo do drugega mesta angleške lestvice malih plošč.

Ta teden si bodo zapomnili tudi člani angleške skupine New Model Army, saj so po 35 letih, odkar so leta 1984 izdali svoj prvenec, s 13. mestom domače albumske lestvice dosegli svojo najboljšo uvrstitev, da, tudi v Nemčiji, kjer jih s ploščo From Here najdemo celo na šestem mestu. Enako bi lahko rekli za otoško skupino Ride (22. 11. 1990 so malce presenetljivo nastopili v ljubljanskem klubu K-4), saj jih je njihov novi izdelek This Is Not A Safe Place po 23 letih znova vrnil na domačo lestvico.

Sedmo mesto je za skupino iz Oxforda seveda zelo spodbudno, malo manj 27. mesto škotske skupine Runrig, ki je sklenila, da se z albumom The Last Dance- Farewell Concert po letu 1978, ko so izdali svoj prvenec, poslavlja z odrov. No, bomo videli, za koliko časa. Tudi Novi fosili so že imeli poslovilno turnejo, a jih je želja po zaslužku spet vrnila na ljubljanski oder. Nekaj podobnega bi rekli za kvartet Black Sabbath, a da bi njihovi oboževalci lažje počakali na kakšen njihov koncert, bo jutri luč sveta znova ugledalo osem njihovih originalnih albumov, zbirko pa so naslovili The Vynil Collcetion 1970–1978.

Da, imate prav, tokrat v stari in originalni vinilni 180-gramski preobleki. Mimogrede, CD (kompaktne plošče) bi bile mnogo cenejše!

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 36, 5. 9. 2019