stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kolumna
Glasbeni komentar

Glasbeni komentar

Dragan Bulič, 01.09.2019 08:00:00

V Ameriki sta Lil Nas in Billy Ray Cyrus (o njunem sodelovanju sem v tej reviji že pisal) postavila nov rekord, saj sta bila s skladbo Old Town Road na prvem mestu kar 19 tednov (mimogrede, pred dvema letoma je tam s 16 tedni kraljevala vsem dobro znana Despacito), da nista dosegla številke 20, pa je kriva komaj 18-letna ameriška pevka Billie Eilish. Zanimivo, tu se je znašla po skoraj štirih mesecih, naslov pesmi pa je Bad Guy.

Delite na:

Ker je v Ameriki vse v znamenju rapa in hip hopa, je prav gotovo veliko presenečenje uvrstitev nove plošče ameriških metalcev Slipknot. Maskirani fantje so album We Are Not Your Kind izdali po petih letih in se že prvi teden zavihteli na vrh ne le domače, ampak tudi angleške, avstralske in kanadske lestvice.

Z dobro uvrstitvijo se lahko pohvalijo tudi švedski metalci Sabaton (leta 2014 so nastopili v Tolminu, dve leti pozneje pa v Kinu Šiška), ki so z enajstim mestom dosegli najboljšo uvrstitev na Otoku, doma in v Nemčiji pa jih z albumom The Great War  najdemo celo na prvem mestu.

Ko že omenjam dve novi plošči: v ponedeljek je luč sveta ugledal novi, celo dvojni album velenjske rock skupine Ave, ki so ga fantje naslovili Rešimo ta svet. Izdajo bodo proslavili z velikim koncertom v domačem Velenju, tam pa jim bodo družbo delale skupine San Di Ego, Power Šok, italijanski Tumbling Dice (že njihovo ime pove, da preigravajo pesmi zasedbe The Rolling Stones) in primorska Prizma, ki tako kot velenjski Ave letos praznuje 45. obletnico delovanja.

Upajmo, da jim bo to soboto vreme šlo na roko in da bosta ustanovna člana te priljubljene rock skupine (mimogrede, nastopili so tudi ob 30. obletnici radijske oodaje Š.T.O.S. in na gala koncertu Še pomnite, prijatelji, ki je bil pred devetimi leti v Hali Tivoli), kitarist in pevec Rajko Djordjevič ter basist Mišo Melanšek, lahko s tem nastopom čestitala tudi mestu Velenje, ki letos praznuje 60 let.

Dragan bo tam. Upam, da tudi vi!