Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kolumna
Glasbeni komentar

Glasbeni komentar

Dragan Bulič, 09.08.2019 08:00:00

Najprej nadaljevanje zgodbe iz prejšnje številke: kot vse kaže, je moja reklama za novo pesem pokojne Whitney Houston pomagala, saj se je ta teden pesem Higher Love povzpela pet mest višje, tako da jo zdaj najdemo na desetem mestu.

Delite na:

 No, še večje presenečenje je novička, da je Luka Basi (mimogrede, če ne veste, njegovo pravo ime je Matej Prikeržnik), ki bi moral 13. julija s Severino nastopiti na odpovedanemu koncertu ob Zbiljskem jezeru, že razprodal svoj koncert v Križankah. Pozor, koncert, ki bo posvečen dalmatinski melodiki, bo šele 22. septembra!

Precej slabše pa so se, vsaj kar zadeva obisk, v Kinu Šiška odrezali ameriški Queensrÿche, ki so leta 1991 osvojili svet z lepo balado Silent Lucidity (predvajali smo jo tudi na Valu 202, ko pri nas še ni bilo komercialnih postaj), saj dvorana na žalost ni bila polna. Še več, fantje bi si najbrž zaslužili, da bi takrat nastopili v Tolminu na festivalu MetalDays, a so organizatorji tja raje povabili skupino Dream Theater, ki igra zahtevnejšo glasbo, kot jo nudi večina metalnih zasedb.

Še več, Queensrÿche si niso zaslužili niti, da bi njihov nastop omenili v TV-oddaji Poletna scena, kjer je Rambo Amadeus dobil na voljo kar nekaj minut slovenskega etra. Ko že omenjam slovenske medije: nova in dolgo pričakovana plošča Madonne je v reviji Mladina dobila oceno zadostno, čeprav so ji, tako kot ne več mlademu Springsteenu, v angleški reviji Mojo dodelili oceno prav dobro.

Res pa je, da je potem, ko je zasedla prvo mesto ameriške lestvice, že naslednji teden padla na 77. mesto, Bruce pa z drugega na 30. mesto. No, morda ste že pozabili, da je bil njen nastop v Stožicah odpovedan, ker so v predprodaji prodali premalo kart, kakor tudi koncert že pokojnega Michaela Jacksona, ki bi tam moral nastopiti prav na današnji dan leta 1997. No, kot da bi slutil, da ga k nam ne bo, sem si ga že julija 1988 ogledal na stadionu v bavarski prestolnici. Vsekakor koncert, ki ga ne bom pozabil.