duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 2. junija

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

Milan Krek, tiskovna konferenca Svet24.si

Kacin se je brez pooblastila opravičil v imenu ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

doroteja33 Njena.si

Ljubezen po domače: Kaj se je zgodilo z Dorotejo?

Kolumna
Glasbeni komentar

Glasbeni komentar

Dragan Bulič, 01.08.2019 13:25:00

Pravijo, da čez sedem let vse prav pride, res pa je, da je pesem Higher Love (leta 1980 jo je posnel Steve Winwood), ki jo je priredila tudi pokojna Whitney Houston, danes stara že 29 let. Leta 1990 jo je hotela uvrstiti na zelo uspešen album I'm Your Baby Tonight, a je producent Clive Davis takrat rekel ne.

Delite na:

Po 29 letih je njeno različico slišal norveški producent Kygo, ji dodal malo novejših primesi in rezultat je, vsaj za zdaj, 15. mesto angleške lestvice malih plošč.

Ko že omenjam Whitney Houston, še ena zanimivost: 26. julija sem na tuji televizijski glasbeni postaji VH1 ujel lestvico 50 najlepših balad vseh časov. Sicer ne vem, po kakšnem ključu so izbirali izvajalce in skladbe, a med 23. skladbami, kolikor mi jih je uspelo ujeti tisto popoldne, sta bili kar dve njeni pesmi: na 21. mestu Greatest Love of All in na 3. mestu filmski napev I Will Always Love You.

Ob tej priložnosti naj še sam dodam nekaj komentarjev. 22. mesto je pripadlo skupini Snow Patrol in skladbi Chasing Cars. Zakaj jih sploh omenjam? Po zadnjih raziskavah je to najbolje predvajana angleška pesem 21. stoletja na vseh angleških radijskih in televizijskih postajah, tukaj pa ... Prvo mesto mi je rahlo sumljivo, saj je pripadlo pevki Beyoncé in skladbi Halo, ki bi jo z lahkoto zamenjala še vedno odlična Céline Dion. Njen Titanikov napev My Heart Will Go On je namreč dobil »le« srebrno medaljo.

Vmes sem naletel še na nekaj smešnih točk, kot je skladba I Drove All Night, ki jo je nekoč prepeval pokojni Roy Orbison. Če pesem poznate, potem veste, da ne gre za balado, ampak za udarno plesno zadevico. Nekaj podobnega bi lahko rekel za Bruna Marsa in skladbo Grenade (med prvih deset sta tudi Justin Timberlake in celo raper Usher), a kaj reči za res lepo Unchained Melody, ki naj bi jo na šestem mestu zapel ameriški dvojec Righteous Brothers. Naj bi? Pametni Angleži so namreč raje zavrteli novejši koncertni posnetek, ki ga je na odru zapel le en član, in sicer Bill Medley. Pokojni Bobby Hatfield
se najbrž obrača v grobu.

Za konec pa še ena iz domačih logov: v nobenem našem časopisu ali reviji nisem zasledil informacije oziroma opravičila, da je bil koncert Lake Fest na Zbilju (13. julij) odpovedan; tam bi morali nastopiti Severina, Luka Basi in Challe Salle. Mimogrede, dežja ni bilo!