Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Kolumna
Glasbeni komentar

Glasbeni komentar

Dragan Bulič, 01.08.2019 13:25:00

Pravijo, da čez sedem let vse prav pride, res pa je, da je pesem Higher Love (leta 1980 jo je posnel Steve Winwood), ki jo je priredila tudi pokojna Whitney Houston, danes stara že 29 let. Leta 1990 jo je hotela uvrstiti na zelo uspešen album I'm Your Baby Tonight, a je producent Clive Davis takrat rekel ne.

Delite na:

Po 29 letih je njeno različico slišal norveški producent Kygo, ji dodal malo novejših primesi in rezultat je, vsaj za zdaj, 15. mesto angleške lestvice malih plošč.

Ko že omenjam Whitney Houston, še ena zanimivost: 26. julija sem na tuji televizijski glasbeni postaji VH1 ujel lestvico 50 najlepših balad vseh časov. Sicer ne vem, po kakšnem ključu so izbirali izvajalce in skladbe, a med 23. skladbami, kolikor mi jih je uspelo ujeti tisto popoldne, sta bili kar dve njeni pesmi: na 21. mestu Greatest Love of All in na 3. mestu filmski napev I Will Always Love You.

Ob tej priložnosti naj še sam dodam nekaj komentarjev. 22. mesto je pripadlo skupini Snow Patrol in skladbi Chasing Cars. Zakaj jih sploh omenjam? Po zadnjih raziskavah je to najbolje predvajana angleška pesem 21. stoletja na vseh angleških radijskih in televizijskih postajah, tukaj pa ... Prvo mesto mi je rahlo sumljivo, saj je pripadlo pevki Beyoncé in skladbi Halo, ki bi jo z lahkoto zamenjala še vedno odlična Céline Dion. Njen Titanikov napev My Heart Will Go On je namreč dobil »le« srebrno medaljo.

Vmes sem naletel še na nekaj smešnih točk, kot je skladba I Drove All Night, ki jo je nekoč prepeval pokojni Roy Orbison. Če pesem poznate, potem veste, da ne gre za balado, ampak za udarno plesno zadevico. Nekaj podobnega bi lahko rekel za Bruna Marsa in skladbo Grenade (med prvih deset sta tudi Justin Timberlake in celo raper Usher), a kaj reči za res lepo Unchained Melody, ki naj bi jo na šestem mestu zapel ameriški dvojec Righteous Brothers. Naj bi? Pametni Angleži so namreč raje zavrteli novejši koncertni posnetek, ki ga je na odru zapel le en član, in sicer Bill Medley. Pokojni Bobby Hatfield
se najbrž obrača v grobu.

Za konec pa še ena iz domačih logov: v nobenem našem časopisu ali reviji nisem zasledil informacije oziroma opravičila, da je bil koncert Lake Fest na Zbilju (13. julij) odpovedan; tam bi morali nastopiti Severina, Luka Basi in Challe Salle. Mimogrede, dežja ni bilo!