ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Kolumna
Glasbeni komentar

Glasbeni komentar

Dragan Bulič, 11.07.2019 14:19:00

Danes se v Laškem začenja že tradicionalni festival Pivo in cvetje, in če verjamete ali ne, ta četrtek bo, no ja, vsaj zame, že kar vrhunec te popularne prireditve.

Delite na:

 Iz Amerike namreč prihaja odlična rock skupina Rival Sons, ki sem jo pred tremi leti gledal na Dunaju, kjer so ogrevali publiko pred nastopom vsem dobro znanih Black Sabbath. Za moja ušesa prijetno presenečenje, saj sem imel na momente občutek, kot da bi poslušal Led Zeppelin. Toplo priporočam, še posebno, ker ne bo vstopnine. Lani pa sem v avstrijskem Clamu skupaj s popularno angleško zasedbo Darkness ujel še ameriško super skupino Hollywood Vampires, v kateri so združili moči pevec Alice Cooper, kitarist skupine Aerosmith Joe Perry in popularni igralec ter kitarist Johnny Depp. Prijeten in nostalgičen večer, kjer smo lahko poslušali kup uspešnic od tu in tam.

No, vse kaj drugega je njihova nova plošča Rise, ki je izšla po štirih letih, a jim najbrž ne bo ostala v lepem spominu, saj so se z njo uvrstili na res skromno 184. mesto ameriške lestvice. Le mesto više pa srečamo nekoč popularnega angleškega kitarista in pevca Petra Framptona, ki je tokrat posegel po starih ameriških blues klasikah. Kupcev očitno ni prepričal, no, pa tudi kritika v angleški reviji Mojo, ki je popularnemu Stingu in njegovi zadnji plošči My songs dal oceno zadostno.

Presenetljivo oceno prav dobro pa je dobil ameriški country izvajalec Willie Nelson, ki se je z albumom Ride me back home dobro izkazal tudi doma. Ploščo, ki je uradno izšla 21. junija, srečamo na visokem 18. mestu, pa čeprav je Willie Nelson letos aprila upihnil že 86 svečk. Pri nas se kaj takega seveda ne more zgoditi!

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 28, 11. 7. 2019