julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

Bjoern Einar Romoeren Svet24.si

V Planici je postal svetovni rekorder, danes pa ...

lunin mrk Petisvet.si

16. 7. 2019 ob 23.31: prihaja vaš sovražnik ali...

iztok kustec fb Svet24.si

Policist Iztok Kustec ostal brez službe, ker je ...

Meadow Walker Svet24.si

FOTO: Hči Paula Walkerja je vedno bolj podobna ...

Sophie Turner, Joe Jonas Najstnica.si

Medene tedne preživljata na Maldivih

ana jaka 2 Njena.si

Jaka Hafner je postal očka!

Kolumna
Glasbeni komentar

Glasbeni komentar

Dragan Bulič, 11.07.2019 14:19:00

Danes se v Laškem začenja že tradicionalni festival Pivo in cvetje, in če verjamete ali ne, ta četrtek bo, no ja, vsaj zame, že kar vrhunec te popularne prireditve.

Delite na:

 Iz Amerike namreč prihaja odlična rock skupina Rival Sons, ki sem jo pred tremi leti gledal na Dunaju, kjer so ogrevali publiko pred nastopom vsem dobro znanih Black Sabbath. Za moja ušesa prijetno presenečenje, saj sem imel na momente občutek, kot da bi poslušal Led Zeppelin. Toplo priporočam, še posebno, ker ne bo vstopnine. Lani pa sem v avstrijskem Clamu skupaj s popularno angleško zasedbo Darkness ujel še ameriško super skupino Hollywood Vampires, v kateri so združili moči pevec Alice Cooper, kitarist skupine Aerosmith Joe Perry in popularni igralec ter kitarist Johnny Depp. Prijeten in nostalgičen večer, kjer smo lahko poslušali kup uspešnic od tu in tam.

No, vse kaj drugega je njihova nova plošča Rise, ki je izšla po štirih letih, a jim najbrž ne bo ostala v lepem spominu, saj so se z njo uvrstili na res skromno 184. mesto ameriške lestvice. Le mesto više pa srečamo nekoč popularnega angleškega kitarista in pevca Petra Framptona, ki je tokrat posegel po starih ameriških blues klasikah. Kupcev očitno ni prepričal, no, pa tudi kritika v angleški reviji Mojo, ki je popularnemu Stingu in njegovi zadnji plošči My songs dal oceno zadostno.

Presenetljivo oceno prav dobro pa je dobil ameriški country izvajalec Willie Nelson, ki se je z albumom Ride me back home dobro izkazal tudi doma. Ploščo, ki je uradno izšla 21. junija, srečamo na visokem 18. mestu, pa čeprav je Willie Nelson letos aprila upihnil že 86 svečk. Pri nas se kaj takega seveda ne more zgoditi!

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 28, 11. 7. 2019