Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Kolumna
Glamurozna že sedem ur po porodu

Glamurozna že sedem ur po porodu

Brane Kastelic, Zvezde, 08.05.2018 12:45:57

Kaj se je zgodilo, ko sta se vojvoda in vojvodinja William in Kate s tretjim otrokom pojavila na stopnicah porodnišnice londonske bolnišnice St. Mary's?

Delite na:

Zbrana množica oboževalcev kraljeve družine in monarhije je bila več kot navdušena, zbrana množica medijev se je trudila ujeti čim boljši posnetek novorojenčka, ženske pa, vsaj številne, so se zagledale v … Kate in se spraševale, številne tudi glasno, kako je mogoče, da je tako odlično videti tako kmalu po porodu, čeprav je bil za njo dolg, naporen dan, med katerim je, med drugim, tretjič rodila?

William jo je v porodnišnico pripeljal ob šestih zjutraj. Minuto po enajsti, torej pet ur pozneje, je rodila po naravni poti. Malo po šesti uri zvečer, samo sedem ur po porodu, sta z Williamom in novorojenčkom pozirala na stopnicah in se nekaj minut pozneje odpeljala domov. Kate ni bila videti niti malo utrujena. Bila je nasmejana, lica so ji žarela, njena pričeska je bila izjemna, njena rdeča obleka z belim čipkastim ovratnikom je bila v barvah angleške zastave. Kako zelo primerno in domoljubno, saj je tretjega otroka rodila na dan svetega Jurija, zaščitnika Angležev. Na to, da je rodila samo sedem ur prej, je spominjal samo še vedno malo povečan trebušček.

A kako je mogoče, da je bila videti tako enkratno? Delno zato, ker je vedno videti enkratno (William jo je na univerzi opazil, ker je bila, kot je rekel, »vroča«). Delno zato, ker je še mlada, 36-letna ženska. In ker je vitka, dolgonoga (tudi leponoga) in visoka. S 175 centimetri višine je najvišja ženska v kraljevi družini (to bo ostala tudi po poroki princa Harryja z Meghan Markle, ki je visoka 167,6 centimetra). Obuta je bila, kot berem, v čevlje z 8,5-centimetrskimi petami, kar pomeni, da je bila videti še višja in vitkejša. Povprečna Britanka je visoka samo 162,5 centimetra, kar je, mimogrede, višina najmanjše odrasle članice kraljeve družine, kraljice. Delno je bila Kate tako zelo dobro videti, ker med nosečnostjo ni jedla za dva ali tri, kot se mi zdi, da med nosečnostjo jedo številne Britanke, med katerimi je tako in tako veliko debelih in predebelih.

Vse našteto je seveda pomembno, ne bi pa bilo dovolj. Za Kate je v tej porodnišnici skrbela dvajsetčlanska ekipa zdravnikov, babic in medicinskih sester, ki sta jo vodila spoštovana zdravnika – profesorja Guy Thorpe-Beeston in Alan Farthing. Prvi je vodilni porodničar, drugi ginekolog. Taka ekipa v tej porodnišnici ni poceni, čeprav jo je Kate zapustila po dobrih dvanajstih urah: približno sedemnajst tisoč evrov je treba imeti. Ko sva midva z najdražjo trikrat rojevala v državni porodnišnici, sva vsakič imela eno babico, ki ni bila ves čas z nama, saj je morala skrbeti za več porodnic hkrati. Porodničar pa se je pojavil tu in tam.

Glavni za njen izjemni videz sedem ur po porodu pa je bil njen, kot mu rečejo, »royal glam squad«. Kraljevi odred za glamurozni videz. V njem sta dve »vojakinji« za lepoto, frizerka/maskerka Amanda Cook Tucker in stilistka Natasha Archer, ki sta ji pomagali pri vseh treh poporodnih soočenjih s kamerami na stopnicah porodnišnice. Poznavalke so na dolgo in široko razlagale, kako je Amanda popolno naličila Kate, da je bila videti lepa, sveža in žareča. Niti na misel mi ne pride, da bi poskusil povzeti njihove razlage, saj zvenijo bolj zapleteno kot načrt za postavitev nebotičnika. Malo manj zapleteno so zvenele razlage njene popolne pričeske. Izjemen videz sedem ur po porodu ni bil poceni, vendar je obenem res, da je Kate ne samo lepotica, ki je ni tako zelo težko »spedenati v nulo« tudi tako hitro po porodu, temveč tudi borka, ki je hotela čim prej domov. In seveda, da tudi sama očitno primerno in disciplinirano skrbi za zdravje, vitkost in videz. Williamu, kraljevi družini in monarhiji je s Kate sekira padla v med.