duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 4. junija

orban jansa Reporter.si

Ogrske nočemo, Prekmurja ne damo: 100 let po ...

andrej sisko stajerska varda bobo2 Svet24.si

Šiškova varda nadlegovala lastnika kampa

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

hauser Njena.si

Glasbenik v bolečinah: Hauser okreva po operaciji

Kolumna
Entuziazem

Entuziazem

Karmen Spacapan, 19.09.2019 08:00:00

Pretekli teden je bil poln različnih prireditev, filmskih premier in obveznih zabav, na katerih se je gnetlo veliko znanih obrazov in še več poslovnih partnerjev nekaterih podjetij.

Delite na:

Med vsemi temi družabnimi dogodki pa je bil eden, ki ga ne bi zamudila za nobeno ceno – odprtje fotografske razstave Mira Majcna. Za 20 let kariere je v motorističnem baru na Rudniku razstavil 20 fotografij na temo klasičnega rocka. Tiste glasbe, ki sem jo in ki jo še vedno poslušam tudi sama.

Miro je poseben človek, poznam ga že vrsto let. Nekoč sva bila celo sodelavca in kar nekajkrat sva imela precej nasprotujoča si mnenja, kaj je prav in kaj ni, kaj se prodaja in kaj ne. Zdaj, ko je minilo že kar nekaj let, ugotavljam, da je imel Miro prav. Prodaja se kakovost. Instant fotografije, na katerih so ujeti kočljivi trenutki znanih ali malo manj znanih ljudi, so pač nuja, vendar ne ostajajo, ljudje jih pozabijo. Seveda se take zadeve veliko klikajo, vendar dajejo le trenuten občutek nekega zadovoljstva. Fotografije, kot jih ustvarja Miro, pa so veliko več. Te ne ulovijo le bežnih pogledov in privoščljivih nasmeškov, vanje se lahko potopiš, začutiš dogajanje in trenutek, v katerem je Miro pritisnil na sprožilec, in občutiš pravi rock'n'roll. Miro je entuziast in ena od njegovih ljubezni je torej nedvomno fotografija. Ker pa Mira poznam že nekaj let, vem, da ima še eno ljubezen – ljubezen do letenja, do neskončne modrine neba, do letal, do vsega, kar je z letenjem povezano. Nekako je tako vstopil tudi v moj svet, saj sem že vse življenje obkrožena s piloti. Oče je bil pilot, brat je pilot. Okrog mene je posledično kup pilotov, med katerimi je tudi Miro. 

Skratka, vesela sem zanj, vesela sem, da je vsej Sloveniji in tudi svetu pokazal, kaj je kakovostna glasbena ali, bolje rečeno, koncertna fotografija. Na razstavi sem srečala še nekaj sodelavcev iz preteklih let, med njimi simpatičnega Boštjana Tuška, novinarja, ki ima glasbo v malem prstu, ki je spoznal in intervjuval ogromno domačih in svetovnih glasbenih zvezd. Boštjan in Miro sta kot neki tandem. Miro skrbi za sliko, Boštjan za besedo – uigrana, prijatelja in prava entuziasta, s katerima se je res lepo družiti, saj takšen entuziazem in volja do življenja ter dela prinašata res pozitivno energijo. Podobno, kot jo rock'n'roll.