Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kolumna
Ena od najtrših drog je drug človek ali kako okrevati po razhodu?

Ena od najtrših drog je drug človek ali kako okrevati po razhodu?

Nina Orel, 18.01.2021 10:13:32

Nina Orel

Delite na:

Čustveni vrtiljaki po razvezah, ki jih mi, z manj konvencionalnim intimnim življenjem, doživljamo zelo pogosto, ljudje v klasičnih zvezah pa nikoli ali pa morda enkrat v življenju, so peklenski, ker napadejo srčno čakro, ki je – zaradi zgoščenosti čustev – naš največji motor.

Ko ta zariba, nam gre adijo FSE! Saj veste – emocionalno zakislenemu se ti kakovostni novi projekti ali perspektivni partnerji v velikem loku (nezavedno) izogibajo, k sebi pa takrat privabljamo le pokrevsane ljudi in čudne situacije, zaradi česar se je dobro čim prej dvigniti na višje frekvence! Vam pa priznam, da ne glede na obvladovanje vseh samoregenerativnih orodij še vedno ob razhodih peklensko trpim.

Drug človek je ena od najtrših drog, ki se je najhitreje navadiš in najtežje znebiš! Ampak, ker je vsak opremljen za izkušnje, ki so mu položene v zibel, sem se vrhunsko zverzirala v pobiranju razbitin svoje duše po razhodih z moškimi. Zato vam podarjam svojo recepturo za dvig z dna – najprej za kritične prvi tri dni:

1. izklopite telefon, ko ste v afektu – kogarkoli boste kontaktirali žalostni ali besni, vam bo (ne)vede zadal novo bolečino. Raje pišite o občutkih! Privoščite si tišino, še najbolje med rekreacijo v naravi, in ne bojte se ob tem sprva mučnega dialoga s seboj – samo takšno soočenje z demoni v duši vas lahko osvobodi!

2. Pospravite stanovanje! Ko delate red zunaj sebe, ga še znotraj, med mehaničnim ponavljanjem gibov pa boste, kot med meditacijo, dobili veliko uvidov!

3. Pojdite zgodaj spat in ne poležavajte zjutraj! Četudi vas negativizem kar vabi v pasivnost, ki sprva prinese olajšanje, pa vas to čustveno razbolene vodi v še večjo depresijo!

4. Privoščite si kaj malega, kar vam poboža dušo, nikar pa česarkoli za hitro tolažbo, kar bi ogrozilo vaše zdravje, življenje ali bančni račun! Šoping odpade, dame, hiter seks s sosedo, po katerem bo le grenak priokus samozlorabe, pa tudi! Alkohol ali opojne substance so še ena bližnjica, ki vodi čez minsko polje – eksplodiralo vam bo pod zadnjico, če se boste že tako notranje šibki z njimi še pomehkužili!

Sledijo prvi trije tedni, ko vam priporočam, da:

1. Negujete telo kot tempelj svoje duše, ki je trenutno v razsulu, a če bo bivala v varni in lepi »hišici«, se bo tudi hitreje obnovila! Popijte dva litra vode dnevno, in čeprav vam je morda disciplinirana skrb za zdravo prehrano v stresu odveč, se ji ne izognite – to vas bo opomnilo na ljubezen do sebe in morda ste potrebovali prav takšno klofuto, da začnete paziti, kakšno gorivo zlivate v svoj motor!

2. Brezpogojno sprejmite situacijo – upiranje okoliščinam ustvarja še več trpljenja! Ne pitajte svojega bolečinskega jedra z obujanjem spominov (čeprav vas kar še vleče v lastno blato, ki sicer smrdi, a je v njem tako lepo toplo, kajne?), ker to bivšega ne bo priklicalo, le kvarili si boste že načeto samopodobo.

3. Obiščite brez sramu psihoterapevta, ki vam bo pomagal prepoznati podzavestne vzorce, s katerimi ste si skreirali ta odnos, in se na koncu zahvalite za njegovo dragoceno lekcijo!