Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kolumna
Drugačno leto ...

Drugačno leto ...

Karmen Špacapan, 31.12.2020 10:03:48

Karmen Špacapan

Delite na:

V tem trenutku, ko pišem, velikanske snežinke poplesavajo pred mojimi očmi. Kako lepo, pomislim … Nakar se seveda spomnim, da ne znam voziti po zasneženih cestah, sem vendarle Primorka ... A danes tudi v Novi Gorici sneži. Spomnim se, kakšna nepopisna radost je bila, ko je Gorico pobelil sneg. To se ne zgodi prav pogosto in ponavadi traja zelo zelo malo časa. Kot deklica sem ljubila sneg … Kot Primorka tudi. A ko sem se preselila v Ljubljano, se je ta ljubezen konkretno ohladila, sploh takrat, ko sem se s svojim starim golfom dobesedno drsala po Šiški. Neprijetno, nevarno, preprosto ne zame. In takrat sem ugotovila, da ne bom nikoli obvladala vožnje po snegu. Vendar sneg mi je vseeno všeč … Škoda, ker je vremenska napoved za naslednje dni kar precej neprijazna. Sneg naj bi se spremenil v dež in tako naj bi bilo cel teden … Se pravi, ko boste držali to revijo v rokah, naj bi počasi že začelo deževati. Upam, da so se vremenoslovci pošteno ušteli in da bo vreme bolj prijazno. Sicer pa, glede na to, da bomo v prihajajočih dneh najverjetneje vsi doma … je bolj ali manj vseeno, kaj se dogaja zunaj.

Tudi minuli teden ni bil vremensko prijazen, je bil pa vseeno lep. Prvič v življenju sem kupila spletni koncert … Magnificov, seveda. Po začetnih nekajminutnih zapletih se je vse dobro izteklo. Sicer nam je vsem malce nagajal internet, a vendarle smo uspeli vsaj malo uživati v dobri glasbi. Magnifico se lahko pohvali tudi z izjemno skupino glasbenikov. Tako perfektno so igrali, da se je na spletu seveda začela polemika, da naj bi bilo vse skupaj vnaprej posneto. Lep večer se je potem na spletu spremenil v večer debat o tem, kaj je res in kaj ni res … kdo koga vleče za nos … Ali sploh kdo koga vleče za nos in podobne polemike. Izklopila sem računalnik in prenehala prebirati raznorazne komentarje. Dejstvo je, da je Magnificu uspelo pričarati super spletni večer, da je pred monitorje povabil ogromno ljudi, ki so uživali. Večer je bil drugačen … preprosto lep in zabaven. Kar je za te čase super, mar ne?

No, skratka … pripeljali smo se do konca tega drugačnega leta 2020 … Zapomnili si ga bomo za vse večne čase, mar ne? Sedaj pa se skoncentrirajmo na prihodnost, na to, kar prihaja. Naj bo leto 2021 polno lepih in srečnih trenutkov, ljubezni in seveda zdravja.

Srečno, dragi bralci.