Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kolumna
Dobrodošla, pomlad!

Dobrodošla, pomlad!

Marija, Bodi zdrava, 12.03.2019 10:42:36

Ker ta uvodnik pišem ravno na pustni torek, bi vam verjetno bolje znala napisati nekaj o tem, kako ne biti zdrav kot nasprotno.

Delite na:

Ura je namreč nekaj čez poldan, jaz pa sem zmazala že dva pustna krofa. Kako ju ne bi, če je pa sodelavka prinesla cel plato še toplih, hrustljavo mehkih, slastnih pustnih krofov s tradicionalno marelično marmelado. Ob tem pa se je prilegel kozarec mrzlega mleka.

Vendar jutri se začne post. Verjetno po 1. januarju dan, ki je najprimernejši za zaobljube glede prehranjevalnih navad. Tudi v uredništvu se te dni vse bolj pogosto pojavljajo zamisli o članstvu v fitnesu, osebnih trenerjih, odpovedovanju sladicam, priseganju na diete in podobnem. Zato bo ta pustni torek verjetno res, vsaj za nekatere, čas sprememb in bo tako – tradicionalno – prinesel pomlad.

V tem duhu zdravega pomladnega preroda smo vam pripravili tudi teme v tej številki revije. Dotaknili smo se tega, kako nam lahko psiha pomaga pri ohranjanju dobrih prehranjevalnih navad in zakaj običajne diete ne učinkujejo – o čemer nas je poučil nekdanji atlet Borut Bilač. Dodali smo tudi vaje za popolno ritko in z Urbanom Praprotnikom odkrivali, zakaj se je pametno učiti teka in kako se pripravimo na novo sezona teka v naravi. Opravili smo tudi intervjuje z nekaj izjemnimi ženskami: športno Natašo Gorenc, sončno Alyo, odločno Zalo Djuric in mistično Martino Borščak. Prijetne sogovornice so nam zaupale kar nekaj osebnih izkušenj, zato vas navdušeno vabimo k branju.

V preteklih tednih je zima s seboj odnesla tudi kar nekaj dobrih ljudi. Med drugimi smo se poslovili od Karla Lagerfelda, kateremu smo namenili nekaj strani. Bil je modni guru brez primere in nenadomestljiv.

Upajmo, da bo zima »pobrala« tudi kaj slabega: zimske odvečne kilogramčke ter slabe prehranjevalne in druge škodljive navade, zato vam ponujamo nekaj navodil za spomladansko čiščenje telesa in odkrivamo čisto vsakdanje superživilo, o katerem vemo premalo.

Naša novinarka Teja pa je za štirinajst dni zamenjala zimo za poletje in se odpravila na popotovanje po mistični kraljevini Tajski, ki jo boste v tej številki lahko odkrivali tudi sami. Tisti, ki nismo bili tako pustolovski, pa smo se odpravili na zimski Športni svet Cerkno, kjer smo prepevali s Čuki, se sladkali z napolitankami in uživali v snežnih vragolijah.

Želim vam pogumen vstop v pomlad in čim več sonca!

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 3, 11. 3. 2019.