Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kolumna
DC liga super ljubljenčkov

DC liga super ljubljenčkov

Mitja Reichenberg, 17.08.2022 11:30:57

Delite na:

​V animaciji o DC ligi super ljubljenčkov (DC League of Super-Pets) sta Superpes Kripto in Superman nerazdružljiva in najboljša prijatelja, ki delita enake supermoči in se drug ob drugem borita proti kriminalu v Metropolisu. Ko pa Supermana in druge člane lige pravičnih ugrabijo, mora Kripto prepričati druščino iz zavetišča – psa Acea, prašička PB-ja, želvaka Mertona in veverico Chipa –, da se naučijo obvladati svoje supermoči in mu pomagajo rešiti superjunake. Animirani film DC liga super ljubljenčkov sta režirala Jared Stern in Sam Levine, v Sloveniji pa si lahko ogledamo samo sinhronizirano različico s pestro igralsko zasedbo.

Filmsko glasbo je prispeval Steve Jablonsky, kar znano ime različnih akcijski SF in podobnih filmov (franšiza Transformers, Skyscraper, The Last Witch Hunter), srečamo pa se tudi z uspešnicami, ki film še dodatno glasbeno popestrijo.

Med njimi je glasbena tema, ki je bila narejena leta 1978 za film Superman (in preostala nadaljevanja), ustvaril pa jo je komponist John Williams. Potem je tukaj skladba Jump Around, ki je pesem britanskega pevca in raperja z imenom KSI. Vsekakor pa je prepoznavna tudi Eye of the Tiger, pesem ameriške rock skupine Survivor. Izšla je kot singel z njihovega tretjega istoimenskega albuma in je bila tudi tematska pesem za film Rocky III (1982), ki je izšel dan pred singlom. Pesem sta napisala kitarist Frankie Sullivan in klaviaturist Jim Peterik, posneta pa je bila na zahtevo igralca, scenarista in režiserja Sylvestra Stallona, potem ko mu je skupina Queen odrekla dovoljenje za uporabo pesmi Another One Bites the Dust.

Animirani film DC liga super ljubljenčkov je simpatična aluzija na mnoge like, ki jih že poznamo (vključno z Batmanom), vendar na svoj zabavni način. Živahna in pestra pripoved nas vodi sicer po nekaterih dokaj stereotipnih elementih, vendar atraktivno oblikovanih in všečno izpeljanih. Film priporočamo v resnici vsem, ki si želijo dobro uro in pol animirane zabave.

***null***