ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Kolumna
Daljši ko je, večja je verjetnost za ženski orgazem!?

Daljši ko je, večja je verjetnost za ženski orgazem!?

Brane Kastelic, Zvezde, 10.06.2019 14:01:24

Daljši ko je … kdo ali kaj? Bralci so lahko brez skrbi. Ne gre za njegovo visočanstvo … penis.

Delite na:

»Enornmneži« med njimi imajo veliko več oboževalcev med heteroseksualnimi moškimi kot ženskami, ki jih raje pogledajo kot čutijo. Nič nimajo proti nekaj centimetrov daljšim in posebno debelejšim, kot so povprečneži, a to ni tema te kolumne.

Tema je trditev »daljši kot je sam spolni odnos, večja je verjetnost, da bo ženska doživela orgazem«. Njena podlaga je ugotovitev, da nekatere ženske ne želijo izgubljati časa s predigro. Res? Lahko, drage bralke, dvignete roko, če ste med njimi? Koliko vas je? Po mojem zelo malo.

Moški dobro vemo, da za spolni odnos ne potrebujemo predigre. Ne, narobe sem to napisal. Naš najboljši prijateljček je ne potrebuje. Vse, kar potrebuje, sta dvig in otrdelost, kar je vprašanje nekaj sekund. Ko gleda v strop ali vsaj v zid, je pripravljen za akcijo. Tudi vlažno glavico bi moral že imeti, ko se dvigne. Pomembnejša je seveda ženska vlaga. Res je, da se veliko žensk že ob vročih mislih navlaži na pravem mestu. Z drugimi besedami: tudi ženska ne potrebuje kdo ve koliko časa, da je njena vagina »tehnično« pripravljena za sprejem penisa. Seveda lahko občujemo takoj, ko sta penis trd in vagina vlažna. Tudi med občevanjem je mogoče dražiti (drgniti) klitoris s sramno kostjo ali prsti, vrhom dlani, vibratorjem in še s čim, če si tega ona želi. Veliko žensk želi imeti med občevanjem med nogami mir in samo penis.

»Težava« je v tem, da je dober seks veliko več kot samo občevanje. Cilj dobrega seksa mora biti veliko več kot čim prej doseči orgazem. Dober seks je ustvarjalno, ne pa tehnično dejanje. Pri seksu želim uživati čim dalj, ne pa čim manj časa. Uživati žensko telo, ga božati, raziskovati, poljubljati, se posebej posvetiti mednožju, manualno in oralno. Po drugi strani penisu ni lepo samo v vagini. Lepo mu je v ženskih rokah in … drugod. Tudi drugi deli našega telesa imajo radi predigro (na mislim samo na igranje z modi).

Predigra ni potrata časa samo zaradi vsega naštetega. Veliko bolj kot občevanje povečuje intimnost para, zbližuje moškega in žensko.

Kaj sploh je predigra? Vem, vem, da dobro veste, kaj je to. A vseeno: predigra ni samo veliko poljubljanja, božanja z besedami, prsti, ustnicami in jezikom … Predigra se ne začne takrat, ko se slečemo in gremo v posteljo. Del predigre je telefonski pogovor, v katerem obljubljaš, kaj in kako boš naredil(a), ko prideš, del predigre so dotiki med večerjo, v kinu, na plesišču. Del predigre so seksi oblačila in vonjave, od parfuma do svečk … Nekatere ženske trdijo, da je del predigre tudi pomivanje posode. Če jo pomije moški.

Ženske so, kot sem že velikokrat ugotovil, v seksualnosti zelo različne. Nekatere res ne potrebujejo predigre, da bi zelo hitro doživele orgazem med občevanjem. Nekatere potrebujejo dolgo predigro, da bi hitro doživele orgazem med občevanjem. Nekatere potrebujejo zelo dolgo predigro, da bi po dolgotrajnem občevanju doživele orgazem. Četrtim pride med občevanjem samo, če vsebuje sestavine predigre (beri: neke vrste draženje klitorisa). Petim nikoli ne pride med občevanjem, temveč samo med predigro (ročno ali oralno). Nekaterim nikoli ne pride. In potem seveda: nekaterim pride vedno, drugim skoraj vedno, nekaterim tu in tam, nekaterim redkokdaj, nekaterim nikoli.

Nekaterim pride samo enkrat, druge doživljajo krajše ali daljše serije orgazmov.

In naprej: ženske same pravijo, da se orgazem od orgazma zelo razlikuje. Lahko ga komaj čutijo, lahko mislijo, da je potres.

Da bi bile zadeve še bolj zapletene: ista ženska enkrat potrebuje dolgo predigro, da ji pride, drugič pa občevalni »blickrik« in tako naprej.

Naj rekapituliram. Ne drži trditev: daljše kot je spolno občevanje, večja je verjetnost, da bo ženska doživela orgazem. Drži pa tole: daljša in boljša ko je predigra, večja je verjetnost, da bo ženska doživela orgazem med … občevanjem.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 23, 5. 6. 2019.